Άμα σου ζητήσει brunch στο ΜΠΕΛ ΡΕΫ να την πας

Ψάξου προς Κουκάκι μεριά.

Μα την μαύρη αλήθεια, μερικά χρόνια πριν ελάχιστοι ξέραμε τι πάει να πει brunch. Σήμερα πια, θέλουμε δε θέλουμε, οι περισσότεροι το έχουμε μάθει. Μπήκε στη ζωή μας σαν λέξη, έχει γίνει της μόδας πολύ, μας το ζητάνε και τα κορίτσια μας συχνά.

Τι είναι ακριβώς το brunch τώρα; Κάτι ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό με αρκετή ως μεγάλη δόση φαγητού. Το λες και ξεκοίλιασμα ενίοτε. Ναι ξενόφερτο έθιμο είναι, δεν είναι ντόπιο. Σου φαίνεται χίπστερ; ΟΚ! Μη ξινίζεις όμως τα μούτρα σου και τα επόμενα Χριστούγεννα να στολίσεις καραβάκι αντί για το (ξενόφερτο) έλατο.

bel ray 2

Άκου καλά όμως, γιατί αργά ή γρήγορα θα μπεις (ή θα σε βάλει εκείνη) στη φάση brunch –γιατί τα κορίτσια το γουστάρουν πολύ. Εσύ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Να ξέρεις που θα πάτε. Στο ΜΠΕΛ ΡΕΫ να πάτε, είναι από τις καλύτερες επιλογές!

Παλιό λιπαντήριο-πλυντήριο αυτοκινήτων έχει κρατήσει το ρετρό χαρακτήρα του και βγάζει μια βιομηχανική αισθητική. Μάλιστα αυτοαποκαλείται σνακ-μπαρ για να δώσει ακόμα παραπάνω old-school χαρακτήρα. Στο Κουκάκι είναι γεμάτο από το πρωί και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα γίνεται χαμός όλη μέρα!

bel ray 1

Ας εστιάσουμε όμως στο τι θα παραγγείλεις. Δώσε βάση στο αυγό, ναι σε αυτή την τροφή που τόσο γουστάρεις. Κρομ Μαντάμ («τοστ» με μια τηγανητή αυγουλάρα από πάνω και μπεσαμέλ!) ή Κροκ Μεσιέ (με σολομό και αβοκάντο). Πάρε και καφέ έχει πολύ καλό το μαγαζί. Και μη δυσανασχετείς, διότι το brunch έχει τον λόγο του. Είναι η ιδανική διαδικασία για την επόμενη μέρα μετά από άπειρα ποτά. Όταν το hangover σου γλεντάει το κεφάλι και εσύ χρειάζεσαι κάτι για να στρώσεις από τον πονοκέφαλο.

bel ray ekso1

Σίγουρα θα φάτε καλά, θα πιείτε καφέ ποιοτικό, θα χαζέψετε τον ήλιο στο ΜΠΕΛ ΡΕΫ δίπλα σε φοιτητόκοσμο (αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες), καλλιτεχνικές φάτσες και άπειρη περατζάδα στο Κουκάκι. Και που ξέρεις μπορεί να φτάσει η ώρα απόγευμα Κυριακής. Και να ζητάει η ψυχή σου κάνα ποτό, όπως το γαμάτο Perfect Gin κοκτέιλ που φτιάχνουν στο μαγαζί. Δοκίμασε και θα μας θυμηθείς.

 

Φαλήρου 88 & Γεωργάκη Ολυμπίου

Κουκάκι

Tηλ: 2130326450



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved