Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό ποτό στο KINONÓ

Το στέκι στο Κουκάκι που μπορείς να κατασκηνώσεις όλη μέρα.

Φίλε αναγνώστη πιθανόν να έχεις παρατηρήσει πως συχνά στο Ratpack προτείνουμε επιλογές του στυλ: πίστα, μπάλα και μπριζόλα. Νομίζουμε ότι και εσένα σου αρέσει, γιατί ωραίες οι γκουρμεδιές αλλά υπάρχουν κάποιες αξίες ανεκτίμητες (και αξεπέραστες). Αυτή εδώ όμως δεν είναι μία τέτοια επιλογή. Εδώ θα σου πούμε κυρίως για ποτό (και καφεδάρα).

kinono 4

 Όταν μπαίνεις πρώτη φορά στο KINONÓ νομίζεις ότι είσαι σε λόμπι ξενοδοχείου από τα 70s –σαν αυτά που έχεις δει στο σινεμά. Στο Κουκάκι πια θεωρείται στέκι. Σε μία περιοχή που θυμίζει καζάνι με ένα μπαρ, ένα καφέ, ένα εστιατόριο, ένα σαντουιτσάδικο ανά δύο τετραγωνικά μέτρα.

kinono ekso 5

 

Είναι μια επιλογή για να δοκιμάσεις εξαιρετικό ιταλικό καφέ, αν σε νοιάζει η γεύση του και όχι απλά να ξυπνήσεις. Είναι ιδανικό μέρος για να πιες το ποτό σου. Όλη μέρα. Μπορείς δηλαδή να ξεκινήσεις από νωρίς, αν θες, με τα διάφορα ιδιαίτερα κοκτέιλ με aperitivo που προσφέρει (φιλική συμβουλή: παράγγειλε Torino). Μπορείς πάλι αφού φας κάποιο από τα μικρά και ενδιαφέροντα πιάτα που σερβίρει, να αρχίσεις να πίνεις ξανά πρωινές (ελληνικές) μπύρες την Κυριακή, μετά από την κραιπάλη του Σαββάτου. Φυσικά έχεις και τη δυνατότητα να αράξεις σε μία από τις μεγαλύτερες μπάρες της Αθήνας και να ζητήσεις το ποτό σου –η επιλεγμένα κρασιά. Ακούγοντας μουσικές επιλογές που δεν συνηθίζονται –έχω πετύχει μέχρι και κλασική μουσική στα ηχεία- από γνωστούς Dj όπως ο διάσημος πια Quentin.

kinono ekso

Μπορείς με άλλα λόγια να κατασκηνώσεις όλη μέρα, να το κάνεις δεύτερο σπίτι σου. Πίστεψε με είμαι λοκάλι πια της περιοχής. Το έχω κάνει άπειρες φορές (και συνεχίζω και το κάνω). Είναι ο πολύς κόσμος που σκάει και εναλλάσσεται συνεχώς. Άλλοι αράζουν, άλλοι δουλεύουν στα laptops τους, άλλοι έρχονται για τη μουσική, άλλοι κάθονται με τις ώρες, κάποιοι παραγγέλνουν έναν γρήγορο καφέ και μετά φεύγουν βιαστικοί, μερικοί λυγίζουν την μπάρα από τα ποτά, κάποιες πίνουν χυμούς, κορίτσια και αγόρια καταφθάνουν για να βρουν παρέα και να περάσουν καλά, ζευγάρια κάθοντα στις γωνίες. Όλοι μια παρέα και όλοι χαμένοι μέσα στην ανωνυμία τους. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο λόμπι κάποιου ξενοδοχείου κάποιας κοσμοπολίτικης πόλης. Στο KINONÓ είσαι και μαζί και μόνος, ότι επιλέξεις και ότι αγαπάς εσύ.

 

 

ΦΑΛΗΡΟΥ 48

Κουκάκι

Τηλ.: 21 1408 6826



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved