Τούρτα καραμελέ

Σήμερα έχεις άπλετο ελεύθερο χρόνο και το τραπέζι επιτάσσει γλυκό. 

 

 

Δεν έχεις παράπονο. Οι συνταγές που σου προσφέρουμε στο Ratpack σε καθημερινή σχεδόν βάση, είναι τόσες για να βάλεις επιτέλους την ποδιά -που τόσες και τόσες φορές μας υπενθυμίζουν οι γυναίκες ότι προσθέτει πόντους στο σέξινές μας- και να μπεις στην κουζίνα για να κάνεις τα μαγικά σου. 

Σήμερα, Κυριακή, ήρθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη την κρεατοφαγία και τα ζυμαρικά για να δώσουμε πάσα σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ενός δείπνου, το επιδόρπιο. 

Υλικά (για 6 άτομα)

2 κουτιά κρέμα καραμελέ
1 λίτρο γάλα

Για το παντεσπάνι

7 αβγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder

krem

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύεις όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ και τα χτυπάς στο μίξερ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
2. Βάζεις το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι βουτυρωμένο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
3. Το βγάζεις και το αφήνεις να κρυώσει και το ξεφορμάρεις προσεκτικά. Πάνω και κάτω θα έχει κάνει μία κρούστα την οποία αφαιρείς με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι. Μετά κόβεις το παντεσπάνι κατά μήκος στη μέση.
4. Εν τω μεταξύ έχεις φτιάξει την κρέμα καραμελέ (σύμφωνα με τη συνταγή του πακέτου) την οποία μοιράζεις σε 2 ταψάκια μιας χρήσης και την αφήνεις για περίπου μία ώρα στο ψυγείο να πήξει.
5. Ραντίζεις το παντεσπάνι με κάποιο λικέρ/ποτό της αρεσκείας σου.
6. Σε μια πιατέλα βάζεις το παντεσπάνι και από πάνω μία στρώση κρέμας καραμελέ. Από πάνω το άλλο παντεσπάνι και την τελευταία στρώση κρέμας καραμελέ. Προσθέτεις καραμέλα και βάζεις την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει. Είσαι έτοιμος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved