5 junk food που μας μεγάλωσαν με αγάπη και λιπαρά

Εσύ πόσα Big Mac έχεις καταβροχθίσει μέχρι σήμερα;

Ένα είναι σίγουρο: κάποια στιγμή στη ζωή σου, έχεις δοκιμάσει σίγουρα τα παρακάτω. Εκτός και αν δεν πρόλαβες τα Wendy's. Μας μεγάλωσαν. Συνόδεψαν αναρίθμητα γεύματά μας. Αποτέλεσαν λύτρωση όταν είχαμε στο σπίτι μπρόκολο και φασολάκια. Και μας έκαναν να τα αγαπήσουμε.

Θυμηθήκαμε 5 burgers που μας έκαναν την εφηβεία καλύτερη και πέσαμε σε μεγάλες αναμνήσεις. Και λιγούρες.

 

1. Big Tasty (McDonalds)

big tasty

Διάσημος σεφ γνωστού εστιατορίου στα νότια προάστια, έχει αποκαλέσει το Big Tasty ως «το πιο ωραίο burger που δημιουργήθηκε ποτέ». Και δεν έχει άδικο. Αρχικά είναι το μέγεθος. Χορταστικό, ικανό να καλύψει τις πείνες σου και πόσο μάλλον όταν έχουν προηγηθεί ποτά και ξενύχτι. Αποτελούσε σταθερή επιλογή στα drive-thru των εστιατορίων, όπου στεκόμασταν ζαλισμένοι από το πιώμα, περιμένοντας να καταβροχθίσουμε ένα και να γευτούμε την απίστευτη σως του. Σταθερή αξία μέχρι και σήμερα.

2. Chicky’s (Goodys)

FA0BD8A97EAB1A1C5926FD5EBC08011E

Η τέλεια εναλλακτική για όσους είχαν βαρεθεί το μπιφτέκι. Διαλεχτή κοτομπουκιά η οποία σερβίρεται με δύο τρόπους. Με μουστάρδα και με μαγιονέζα παρμεζάνα. Όταν ήμασταν 15 που δεν μας ένοιαζαν και τα κιλά, τα παίρναμε ένα και ένα ώστε να μην νιώθουμε τύψεις ότι αφήσαμε το άλλο παραπονεμένο. Γενικά αν βάζαμε κάτω να μετρήσουμε όλες τις κοτομπουκιές που έχουμε φάει από τα Chicky’s του Goodys, μάλλον θα χτίζαμε και κάστρο.

3. Tower Zinger (KFC)

8f7cc082fcf1b5686b70cc4d969d8d47

Το burger που τίμησε το τηγανητό κοτόπουλο όσο κανένα άλλο. Όταν είχαμε βαρεθεί να ξεκοκαλίζουμε το bucket με τα κομμάτια από το κοτόπουλο, βρίσκαμε παρηγοριά στο «καυτερό» της παρέας. Εκτός από τη σως και το τσενταράκι, η μεγάλη «πατέντα» στο πάντρεμα, ήταν η πατάτα hashbrown που απλωνόταν πάνω από το κοτόπουλο σαν πέπλο. Το συνοδεύαμε πάντα με πατάτες delux. Τις θυμάσαι τις delux έτσι;

4. Big Mac  (McDonalds)

mcdonalds commercial mocks foodies video

Την πιο σωστή ατάκα την είπε ένας συνάδελφος πριν από λίγες ημέρες. «Eίναι τόσο ιστορικό που δεν γίνεται να του πεις όχι». Και έχει δίκιο. Το Bic Mac είναι σταθμός για τα burgers και ορόσημο για την εφηβεία μας.  Και πραγματικά, υπήρχε πάντα χρόνος και όρεξη για να τσακίσουμε ένα, όπου και αν βρισκόμασταν, όποια ώρα και αν έδειχνε το ρολόι. Σαν πιτσιρικάδες, ανακαλύψαμε την μοναδική αντοχή να μπορούμε να κατεβάσουμε και δύο από δαύτα. Κάθε μπουκιά αποτελούσε συνάμα μία ανάμνηση με την παρέα μας. Και η αλήθεια είναι πως το Big Mac το κάνει αυτό μέχρι και σήμερα.

5. Big Bacon Classic (Wendy’s)

Bacon Deluxe from Wendys

Γενικά όποτε εδώ στο Ratpack ανοίγουμε κουβέντα για Wendy’s, καταλήγουμε να βάζουμε τα κλάματα. Πριν όμως μας πάρουν τα ζουμιά, έχουμε προηγουμένως βυθιστεί στη νοσταλγία και στα ζουμιά που έτρεχαν από το τετράγωνο μπιφτέκι των Wendy’s - εννοείται με το μπέικον του Big Classic. Πιο μεγάλο από τις απορίες μας για την ζωή και πιο νόστιμο από όλα τα όμορφα πράγματα που υπάρχουν το σύμπαν, είναι σήμα κατατεθέν της κοπάνας, της βόλτας μετά το σχολείο, της βραδινής εξόδου με την παρέα. Σκεφτόμαστε σοβαρά να μαζέψουμε υπογραφές για να τα φέρουμε πίσω. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved