Μεσαιωνικό take away με ολόκληρο μοσχάρι, ένα λιβάδι πατάτες και άπειρο λιωμένο τυρί

Ένα βρετανικό snack για μερακλήδες.

Ξυπνώντας μετά τo τελευταίο επεισόδιο Game of Thrones για φέτος, γεμάτος ανυπομονησία για την 8η σεζόν της σειράς, κι έχοντας πιει με τους κολλητούς μερικές μπυρίτσες παραπάνω, έπιασα τον εαυτό μου να ψοφάει για κάποια μεσαιωνική γεύση που θα γέμιζε το κενό που ένιωθα.

Έχοντας στο νου, πως κατά καιρούς οι λιχουδιές του GoT μου έχουν ανοίξει την όρεξη με το παραπάνω, έψαξα για κάτι που ιδανικά θα ικανοποιούσε την όρεξή μου. Έστω και οπτικά. Έστω και προσωρινά. Έστω και ως ένα μακρινό όνειρο.

hot pie beef

Αυτό εδώ, λοιπόν, το take away μοσχοβολάει μεσαίωνα. Διότι οι Βρετανοί φίλοι μας ξέρουν να τιμούν τη μεσαιωνική τους παράδοση στο street food. Εδώ τα πράγματα δεν είναι μίζερα σαν τον αγγλικό ουρανό. Εδώ η κατάσταση θυμίζει μεγαλείο.

Μιλάμε για υπαίθριους πάγκους που ψήνουν τεράστια κομμάτια από μοσχάρι με λίγο δενδρολίβανο για το εφέ και τη μυρωδιά. Ενώ δίπλα τους τσιτσιρίζει ένα μικρό λιβάδι από πατάτες. Και πιο κει λιώνουν κάτι γιγάντια κομμάτια από τυρί. Τα παίρνουν όλα αυτά και στα βάζουν σε ψωμάκι, ενώ ρίχνουν από πάνω έναν μαγικό μοσχαρίσιο ζωμό που σιγοψήνεται για 12 ώρες.

«Ναι, παρακαλώ, δύο σάντουιτς από τα Dark Ages θα ήθελα, ευχαριστώ» με φαντάζομαι να λέω καθώς τα παραγγέλνω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved