Ψησταριά αριστούργημα για ατέλειωτα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου

Βάλτε τα κάρβουνα, βγάλτε τα τσίπουρα.

ΟΚ, μη φωνάζεις, κι εμείς μαζί σου: η αυθεντική εμπειρία ελληνικού μπάρμπεκιου θέλει πέτρινη ψησταριά στο χωριό και μπαρμπάδες να κερνάνε τσίπουρα. Όμως, επειδή οι περισσότεροι δε μένουμε στο χωριό, δεν είναι πάντα εύκολο να ζεις τις εμπειρίες που στιγμάτισαν την παιδική σου ηλικία. Με την πετσούλα από το αρνί που σου κέρναγε η γιαγιά σου γιατί ήσουν το μοναδικό της εγγόνι.

Επειδή, λοιπόν, ο κόσμος κι η επιστήμη προοδεύει, έλα να σου συστήσουμε ένα θαύμα της: είναι ψησταριά, λέγεται HUB, κατασκευάζεται από την εταιρεία Everdure με την υπογραφή του Heston Blumenthal. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τον κύριο, να σου πούμε πως είναι ένας από τους πιο διάσημους σεφ της Βρετανίας (αλλά και όλου του κόσμου) με τρομερή μανία να επικεντρώνεται και στην παραμικρή λεπτομέρεια όσον αφορά το φαγητό.

Το δημιούργημα του λοιπόν, παρότι τρομερό στο design λες κι είναι ακριβό έπιπλο, δε δουλεύει με γκάζι αλλά πατροπαράδοτα με κάρβουνο. Απλά έχει ένα κουμπάκι που το πατάς, αν θες, και τα κάρβουνα είναι έτοιμα σε 10 λεπτά. Έχεις επίσης τη δυνατότητα όπως βλέπεις χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες να του κοτσάρεις και μια καλαίσθητη σούβλα για πραγματικά μεγαλειώδεις γευστικές εμπειρίες. Ναι, μάλλον όταν βγει στις αγορές θα είναι πανάκριβη. Ναι, δε μπορεί να αντικαταστήσει την αγαπημένη ψησταριά στο χωριό. Όμως από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ίσως η πιο όμορφη και εντυπωσιακή που έχουμε δει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved