Εύκολη συνταγή για να φτιάξεις γευστικότατο Gin μόνος σου

Homemade καταστάσεις.

Η πρώτη ερώτηση που εγείρεται όταν κάποιος διαβάζει τον τίτλο είναι «τώρα γιατί να το κάνω εγώ αυτό»; Λοιπόν, καταρχάς αγαπάμε πειραματισμούς, αγαπάμε νέες λύσεις και η διαδικασία του να φτιάχνεις κάτι μόνος σου έχει κάτι το μαγικό, έτσι δεν είναι;

Είτε πρόκειται για μοντελισμό ή έπιπλα, είτε πρόκειται για φαγητό ή για κάποιο κοκτέιλ το «κάντο μόνος σου» είναι μια νέα τάση. Τσέκαρε μονάχα τα χιλιάδες βίντεο στο youtube με τα «how to» και θα έρθεις στα λόγια μας.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι πανεύκολη και δεν πρόκειται να σου πάρει πάνω από 10 λεπτά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφτείς ένα μαγαζί με μπαχαρικά, να διαθέσεις ένα μπουκάλι βότκα και να περιμένεις τρεις μέρες για να δημιουργηθεί το μαγικό μείγμα. Ναι, καλά, άκουσες: με αυτά τα υλικά θα μετατρέψεις τη βότκα σε ένα γευστικότατο τζιν.

Υλικά

-2 κ.σ. κεδρόσπορους

-1 κ.σ σπόρους από κάρδαμο

-1 κ.σ lemongrass (λεμονόχορτο)

-1 κ.σ σπόρους από κόλιανδρο

-½ ξυλάκι κανέλας

-1 ξυλάκι γλυκόριζας

-2 φλούδες από πορτοκάλι

Μπορείς, λοιπόν, κι εσύ –όπως ο μπάρμπας φτιάχνει τσίπουρα στο χωριό- να φτιάξεις τζιν στο διαμέρισμά σου. Όχι ακριβώς δηλαδή τζιν αλλά ένα ιδιαίτερο ποτό, γεμάτο φρέσκιες γεύσεις που θα σου χαρίσει μια διαφορετική εμπειρία αν είσαι λάτρης του εν λόγω ποτού και σου αρέσουν οι πειραματισμοί. Άσε που μπορεί να σου έχουν φέρει δώρο ένα κάρο βότκες –που δεν τις γουστάρεις- κι έτσι να καταφέρεις να τις αξιοποιήσεις κατάλληλα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved