Το κορεατικό BBQ ανοίγει την όρεξη μέχρι και στον Κιμ

Ένα βίντεο αφιερωμένο σε κάθε κρεατοφάγο που εκτιμά το καλό ψήσιμο.

Η αλήθεια είναι πως όταν ακούμε την φράση «ασιατική κουζίνα», το μυαλό μας δεν πηγαίνει στο BBQ. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν υπέροχες πρακτικές μαριναρίσματος και ψησίματος του κρέατος, αλλά δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι οι ασιάτες σεφ βάζουν κάρβουνα και οργανώνουν θράκες για βραδιές BBQ. Και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Brothers2

Ας πάρουμε για παράδειγμα το εμβληματικό κορεατικό εστιατόριο Ho Dong Baek Jeong, που ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη και πρόσφατα εξαπλώθηκε και στο Λος Άντζελες. Οι ασιάτες σεφ, οι οποίοι κατάφεραν να εντυπωσιάσουν μέχρι και τον δύστροπο Άντονι Μπουρντέν, έχουν έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ψησίματος.

img 8797

Προσφέρουν το κρέας φιλεταρισμένο σε μικρά κομμάτια και ωμό, έτσι ώστε να ψηθεί μπροστά στους πελάτες. Το κρέας ψήνεται πάνω σε μικρές εστίες που ζεσταίνονται με κάρβουνα, ενώ ο δίσκος συνοδεύεται από λαχανικά, σάλτσες και ρύζι.

19 Kang Ho Dong Baekjeong Thin Sliced Brisket

Οι σεφ προτιμούν συνήθως μοσχάρι με το κρέας να προέρχεται από τα πλευρά ή το στήθος. Μάλιστα το κόβουν σε λεπτές φέτες για να ψήνεται πιο γρήγορα. Σε πιο χοντρά κομμάτια κόβουν το χοιρινό, το οποίο συνήθως είναι είτε από τον λαιμό, είτε από τα πλευρά. Δεν είναι το ψήσιμο που έχεις συνηθίσει με τα φιλαράκια σου, αλλά έχει την δική του γοητεία.

IMG 3627

 

Ποιος λέει ότι δεν ξέρουν οι Κορεάτες από BBQ;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved