Σάντουιτς λαχταριστό με αυγά απ’ το χωριό

Σε φίλεψε η γιαγιά με μια 50αδα βαμμένα ωά; Κανένα πρόβλημα!

Τώρα που τελείωσαν οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα μετράμε τα κομμάτια μας για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Άλλοι εξαιτίας των ποτών, αφού πίναμε ούζα μέχρι να σβήσει ο ήλιος ήδη από την Μεγάλη Παρασκευή, κι άλλοι από το φαγητό, διότι ξεκληρίσαμε ένα κοπάδι αμνοερίφια με τα εντόσθιά τους μαζί. Σε κάθε περίπτωση πάντως την τιμητική τους είχαν και τα βαμμένα αυγά που οι γιαγιάδες μας περιμένουνε να μπουκώνουμε στα διαλείμματα από το αρνί.

Μάλιστα σε περίπτωση που το Πάσχα το πέρασες στο χωριό είναι σχεδόν σίγουρο πως σε έχουν φορτώσει με προμήθειες για να χορτάσει ένα πεινασμένο τάγμα φαντάρων. Υπολείμματα αρνιού, δέκα τενεκέδες λάδι και τυρί βαρελίσιο. Και αυγά. Εκατοντάδες βαμμένα αυγά που δεν έχεις ιδέα τι να τα κάνεις. Τι τα θέλουνε τόσα αυγά μωρέ!

Σου βρήκαμε λύση, μην ανησυχείς. Σαντουιτσάκι ευκολότατο με βασικό υλικό το ωό όπως τα ονόμαζαν και οι φίλατοι Αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Υλικά για δύο άτομα

-8 αυγά απ’ το χωριό

-⅓ φλιτζανιού μαγιονέζα

- Αλάτι, πιπέρι

-1 κ.σ φρεσκοκομμένος άνηθος

-4 φέτες ψωμί (ολικής άλεσης ιδανικά)

 

Αν το θες τώρα λίγο πιο πλούσιο μπορείς να ακολουθήσεις το βίντεο. Να προσθέσεις λίγο «φρυγανισμένο» μπέικον σε κομματάκια, chives αντί για άνηθο  και τσένταρ για να απογειώσεις την αίσθηση. Όπως και να’ χει μόλις βρήκες λύση για τα άπειρα αυγά που στοιβάζονται στο ψυγείο σου. Όρμα παλικάρι μας με τα μούτρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved