Έτσι πήγανε στο Woodstock

Το θρυλικό βανάκι της VW επιστρέφει με τις πορτές του ανοιχτές στο μέλλον της αυτοκίνησης.

Ήταν το «επίσημο» όχημα της γενιάς των λουλουδιών. Το όνειρο κάθε φοιτητοπαρέας που ονειρευόταν ένα ατέρμονο και ατελείωτο roadtrip στους δρόμους του κόσμου. Το minibus της Volkswagen ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια αυτού που αποκαλούμε αυτοκίνητο-μύθος. Οι κάτοχοί του, όσο παράδοξο και αν αυτό ακούγεται, αφού μιλάμε για ένα όχημα που συνδέθηκε με την κοινοκτημοσύνη, απαρτίζουν μια ξεχωριστή «αίρεση».

Η Volkswagen αναγνωρίζοντας όλα τα παραπάνω ανακοίνωσε πως έχει στα σκαριά την κυκλοφορία ενός μοντέλου που θα θυμίζει αρκετά το θρυλικό minibus. Το όνομα αυτού ID-Buzz. Δεν μιλάμε για κάποιο σχήμα διαδοχής, αλλά όπως και να το κάνουμε η επίδραση είναι εμφανής. Παρόλα αυτά, το εντυπωσιακό με το ID Buzz δεν είναι μόνο οι επιρροές του, αλλά και το γεγονός ότι θα είναι ηλεκτροκίνητο και αυτοκινούμενο.

volkswagen id buzz concept van detroit auto show 2017 1512

Για το λόγο αυτό, η θέση του οδηγού είναι πλήρως περιστρεφόμενη ώστε να μπορεί να έχει οπτική επαφή και με τους υπόλοιπους επιβάτες την ώρα που ο υπολογιστής του ID-Buzz θα αναλάβει την οδήγηση. Θα διαθέτει αυτάρκεια για 600 περίπου χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση του κινητήρα του θα διαρκεί λίγο περισσότερο από 30 λεπτά. Θα πρέπει όμως να κάνεις υπομονή, αφού τα πρώτα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στην αγορά το 2025.

Το βασικό ερώτημα όμως προκύπτει σχετικά εύκολα: Έχει εμπορικό ενδιαφέρον η όλη προσπάθεια, πέρα από την εύκολη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό που θα δημιουργήσει από τη μία στους milenials που παθαίνουν αμόκ με οτιδήποτε vintage καθώς και από την άλλη στους σημερινούς 70άρηδες που θα θυμηθούν να λουλουδάτα και χίπικα νιάτα τους;

Με όρους marketing πρόκειται για μια feel good κίνηση, η ουσία της όμως, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μένει να αποδειχθεί. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved