Έρωτας για την σπάνια Alfa Romeo του 1987

Μια «75» φτιαγμένη για μεγάλα γκάζια.

Νομίζω ότι με το που βλέπουμε την εικόνας πολλοί από εμάς μπορεί να κάνουμε μια βουτιά σε χιλιάδες αναμνήσεις, μιας και οι Alfa Romeo υπήρξαν από τα πρώτα αμάξια που χαζεύαμε με ανοικτό το στόμα. Και φυσικά επειδή οι Spider δεν περίσσευαν στις γειτονιές μας, οι Ιταλίδες που φλερτάραμε με τα μάτια πίσω στα 90s ήταν δύο: η 33 και η 75.

Μάλιστα κάποιοι τυχεροί, οι μπαμπάδες τους δηλαδή, τις είχαν στο γκαράζ τους. Και απολάμβαναν ταξίδια και διαδρομές σε αυτά τα μικρά θαυματάκια μαζικής παραγωγής που κατασκεύαζε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι 75 που θυμόμαστε όμως είναι η απλή εκδοχή τους. Ενώ εδώ εμείς έχουμε να σου δείξουμε μια Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione με κινητήρα 1800 κ.ε. που βγάζει 170 άλογα. Μιλάμε για ένα μοντέλο που δεν πολυκυκλοφόρησε και ήταν φτιαγμένο για μεγάλα γκάζια.

Ο σκοπός της, πίσω στα νιάτα της το 1987, ήταν να κυριαρχήσει στους αυτοκινητιστικούς αγώνες και να συναγωνιστεί άλλους θρύλους όπως το Ford Sierra. Στα μάτια μας, εκτός από αναμνήσεις και νοσταλγία, είναι κι η απόδειξη πως μπορούν και τα οικογενειακά σεντάν να είναι θηρία. Και να μουγκρίζουν αγριεμένα όπως θα παίρνουν τις στροφές σε κάποια ανάβαση κάποιου βουνού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved