Έχουν ξαναδεί τα ματάκια σου πορτοκαλί πάνθηρα;

Για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Τσέκαρε εδώ ομορφιά που ακούει στο όνομα De Tomaso Pantera L.

Όταν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία De Tomaso, έβγαζε το Pantera στην παραγωγή για μια εικοσαετία περίπου (1971-1992), δεν είχε στο μυαλό της πως αυτό θα είναι το πιο πετυχημένο της μοντέλο με περισσότερες από 7.000 πωλήσεις. Το μοντέλο δε του 1974, θεωρείται από τα πλέον... μάχιμα της σειράς και το De Tomaso Pantera L που θα δεις στο φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί θα σου δώσει να καταλάβεις το γιατί. 

Το φουτουριστικό του στυλ και οι κοφτές του γραμμές, ήταν εκείνες που ανάγκασαν έναν από τους πλέον γνωστούς συλλέκτες της Ford, τον αμερικανό Floyd Moore, να κάνει ειδική παραγγελία. Ζήτησε να τη βάψουν πορτοκαλί και όταν εκείνη έφτασε στις ΗΠΑ, την έβαλε μαζί με τα άλλα υπερ-αυτοκίνητα της συλλογής του και προφανώς περισσότερο την καμάρωνε από ότι την οδηγούσε. 

Δεν εξηγούνται αλλιώς τα μόλις 17.000 χιλιόμετρα που έχει καταγράψει το κοντέρ και η εν γένει άψογη κατάσταση στην οποία διατηρείται το αυτοκίνητο. Με αυτά και με εκείνα, γίνονται απολύτως κατανοητοί οι λόγοι που το καθιστούν ένα πολύ ιδιαίτερο «δόλωμα» ενόψει της δημοπρασίας που θα διοργανωθεί τον επόμενο μήνα από τον οίκο Sotheby's προκειμένου να βρεθεί ο αγοραστής εκείνος που -κατά πάσα πιθανότητα- θα το χαρεί πολύ περισσότερο από ότι ο ίδιος ο Moore. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved