Βρήκανε τη Mustang που οδηγούσε ο ΜακΚουίν στο «Bullitt»!

Ήταν χαμένη για 50 χρόνια, το καταλαβαίνεις;

Ίσως η πίσω όψη που βλέπεις στο εξώφυλλο να σου θυμίζει κάτι θρυλικό που έχει να κάνει με το σινεμά. Μία σκηνή καταδίωξης που έγραψε τη δικιά της ιστορία κι ακόμη μέχρι σήμερα θεωρείται η κορυφαία του είδους. Προφανώς μιλάμε για το «Bullit» (1968) με πρωταγωνιστή τον Στιβ ΜακΚουίν που έκανε πολλούς από εμάς να αγαπήσουμε τα muscle cars για πρώτη φορά. Και ιδιαίτερα τις Ford Mustang Mustang που το όνομά τους είναι μουσική στα αυτιά μας.

Αυτό, λοιπόν, το αυτοκίνητο ξέθαψαν μετά από 50 χρόνια από ένα «νεκροταφείο» αμαξιών. Αυτό το αμάξι που θέλησε να αγοράσει μετά το τέλος της ταινίας ο ηθοποιός αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτό το διαμάντι που έπαιξε πρώτο ρόλο στο σινεμά και είχε χαθεί για μισό αιώνα αποκτώντας διαστάσεις μύθου. Και αν δεν γουστάρεις και πολύ πολύ την αυτοκίνηση, αυτή η είδηση μπορεί να μη σου λέει πολλά. Αν όμως είσαι petrolhead αυτή η ανακάλυψη είναι εφάμιλλη με την ανακάλυψη της Αφροδίτης της Μύλου για κάποιον ιστοριοδίφη. Μιλάμε για αρχαιολογικό εύρημα δηλαδή, όχι αστεία. Η πλάκα δε είναι πως αυτό συνέβη λίγες ημέρες αφότου ξέθαψαν ένα άλλο αμάξι-θρύλο που είχε οδηγήσει ο Μακκουίν.

Steve McQueens lost Bullitt 03

Ελπίζουμε μονάχα να την βάλουν μπρος σύντομα και να απολαύσουμε κάποιο βιντεάκι με την πάρτη της. Να μαρσάρει ενώ χάνεται σε κάποιο ατέλειωτο ηλιοβασίλεμα κάπου εκεί στην Route 66 των Η.Π.Α.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved