Το μονοθέσιο της Renault μπαίνει με γκάζια στο μέλλον

Οι Γάλλοι αποκαλύπτουν πώς θα είναι η F1 σε 10 χρόνια.

Όλοι είμαστε λίγο με τη Renault. Ο λόγος είναι εκείνη η δεκαετής συνεργασία με την Williams, όταν σάρωναν τα πρωταθλήματα και θαυμάζαμε τον Άιρτον Σένα, τον Προστ και τον Βιλνέβ στα κοκπιτ. Επομένως, η είδηση ότι η Renault, με αφορμή τα 40 χρόνια παρουσίας της στην F1, παρουσίασε το μοντέλο Renault RS 2027 στο πλαίσιο έκθεσης στην Σανγκάη, δεν θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά. Και δεν θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά διότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να  μας αποκαλύψει πώς θα είναι το η πραγματικότητα της F1 σε δέκα χρόνια από τώρα. Και το μέλλον αυτό φαντάζει συναρπαστικό.

Το κοκπιτ θα είναι διάφανο, οπότε θα είναι ορατή κάθε κίνηση του πιλότου. Στους τροχούς θα υπάρχουν ενσωματωμένες οθόνες LED οι οποίες θα ενημερώνουν τους θεατές για την κάθε φορά τρέχουσα θέση του οδηγού καθώς και για το απόθεμα καυσίμων του οχήματος. Αφού σου έχουμε πει όλα αυτά, προφανώς το γεγονός ότι θα έχουμε πρόσβαση μέσω ειδικών εφαρμογών σε τηλεμετρικά δεδομένα, ακούγεται αυτονόητο.

Θες κι άλλα; Θα υπάρχει ειδική φωτεινή ένδειξη που θα διαφοροποιείται αν ο οδηγός χρησιμοποιεί καύσιμα (κόκκινο φως) ή ηλεκτρική ενέργεια (μπλε φως). Τέλος, θα υπάρχει και λειτουργία αυτόματου πιλότου, η οποία όμως θα ενεργοποιείται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως πχ. όταν υπάρχει κίτρινη σημαία ή όταν βρίσκεται το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Όλα αυτά σε δέκα χρόνια. Υπομονή, δεν είναι αρκετά. Το μόνο που σε στενοχωρεί είναι πως το 2027 θα ήταν 67 ετών, σε ηλικία δηλαδή που θα μπορούσε να τρέξει ένα γύρο με αυτό το στολίδι.

Μπορείς να δεις περισσότερα για τη Renault RS 2027 F1 στην gallery παρακάτω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved