Ο μύθος της Jaguar E type ξαναβγαίνει στους δρόμους

Θα είναι 10 όλα και όλα.

Ο Enzzo Ferrari του είχε χαρακτηρίσει ως το πιο όμορφο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ. ‘Ήταν το έμβλημα των λονδρέζικων swinging 60’s,  ο λόγος που πολλοί πιτσιρικάδες αγάπησαν τα αυτοκίνητα, η διαχρονική αφίσα σε αγορίστικα και ανδρικά δωμάτια.  Ήταν κομμάτι του coolness του Steve McQueen και της ακαταμάχητης γοητείας της Briggite Bardot. Περισσότερο και από ένα αυτοκίνητο, η Jaguar E type ήταν ένα έργο τέχνης. Εξάλλου, αποτελεί έκθεμα στη μόνιμη συλλογή του ΜΟΜΑ στη Νέα Υόρκη.

Και είναι πιθανόν σύντομα να την ξαναδούμε στους δρόμους, στο γκαράζ κάποιου ζάμπλουτο συλλέκτη, όχι σαν επανέκδοση αλλά σαν πιστή ανακατασκευή του πρωτότυπου μοντέλου. H Jaguar, λοιπόν, σχεδιάζει να βγάλει ξανά στην παραγωγή την κλασική Series 1. Κάθε όχημα θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αυθεντικού μοντέλου.

Τα αρχικά σχέδια κάνουν λόγο για 10 μοντέλα τα όποια θα έχουν ακριβώς τον ίδιο κινητήρα, κιβώτιο ταχυτήτων και αμάξωμα με τις αυθεντικές Series 1.

Όσο για τη διαδικασία ανακατασκευής, αυτή θα συνδυάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις με όλη τη μαστοριά και γνώση των μηχανικών της jaguar, οι οποίοι θα έχουν ως στόχο όχι απλώς να φτιάξουν ένα άρτιο αυτοκίνητο, αλλά να διαφυλάξουν  ανόθευτες τις αξίες και την αισθητική της Jaguar.

Δες το βίντεο παρακάτω και θα καταλάβεις. Εξάλλου, δύσκολα θα βρεθείς πιο κοντάς της. Εκτός αν, Αρτέμη Σώρρα, όπου και αν βρίσκεσαι με το σεντούκι σου γεμάτο 600 δισ., μας κάνεις την τιμή και μας διαβάζεις.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved