Το μπουφάν του πυροσβέστη είναι η νέα τάση που κάνει θραύση

Κι άσε τους άλλους να αναρωτιούνται αν έχεις βάρδια ή αν είσαι απλά fashion junkie.

Τα τελευταία χρόνια, τα ρούχα εργασίας έχουν επιστρέψει στην κορυφή της πυραμίδας των ανδρικών ενδυμάτων σε μία λιγότερο καλλιτεχνική και περισσότερο «προσιτή» διάσταση. Τι ακριβώς εννοώ με αυτό;

Δεν αναφερόμαστε σε «στολές εργασίας» με μία αφηρημένη έννοια, όπως θα μπορούσε να είναι παραδείγματος χάριν ένα ακατέργαστο denim παλτό που θυμίζει στολή Αμερικάνου εργάτη σε καπνοβιομηχανία στο Κεντάκι. Μιλάμε για ρούχα που φορούσαν και φοράνε οι άνθρωποι τα τελευταία 100 χρόνια στη δουλειά τους για να προσδιορίζουν τη φύση της, όπως είναι τα μπουφάν των πυροσβεστών με τις ειδικές φωσφορίζουσες λωρίδες για να «φέγγουν» στο σκοτάδι.


Junya Watanabe FW18 2
Junya Watanabe F/W 2018

 

Ε αυτά τα μπουφάν φέτος τα ξανασχεδίασαν μερικά από τα πιο γνωστά fashion houses του πλανήτη, όπως είναι τα: Heron Preston, Undercover, Louis Vuitton και Junya Watanabe, και τα έκαναν το It-piece του χειμώνα.

Αν όταν σε ρωτούσαν μικρό τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις απαντούσες «πυροσβέστης», αλλά τελικά έγινες τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, φέτος θα έχεις την ευκαιρία να πλησιάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο το «όνειρό» σου με τον πιο ακίνδυνο τρόπο. Δεν θα πιάσεις μάνικα, ούτε θα πλησιάσεις σε φλεγόμενο όχημα… απλά θα φορέσεις ένα μακρύ, φουσκωτό μπουφάν, με φωσφοριζέ λεπτομέρειες και πολλές τσέπες.
yeezy
Yeezy F/W 2018

 

Ένα μπουφάν που μοιάζει με παρκά αλλά δεν είναι, ένα μπουφάν που θα μπορούσε να αποτελεί μέρος κάποιας στολής αλλά εσύ θα το βάλεις με jean και μονόχρωμο πουλόβερ. Οι κίτρινες, νέον λωρίδες πάνω στο jacket σου μπορεί να κάνουν τον κόσμο έξω να σε κοιτά περίεργα, να αναρωτιούνται αν έχεις βάρδια ή αν είσαι απλά fashion junkie. Εσύ θα ξέρεις ότι ισχύει το δεύτερο, αλλά θα κοιτάς και με νόημα τα δεκάχρονα αγοράκια που θα σε παρατηρούν στον δρόμο με θαυμασμό. Όλα θέλουν να γίνουν πυροσβέστες όταν μεγαλώσουν…

Junya Watanabe FW18 4
Junya Watanabe F/W 2018



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved