Αυτό το μπλουζάκι κομψοτέχνημα κρατάει από τον Β’ Παγκόσμιο

Ο πόλεμος είναι η μαμή της μόδας.

Δεν είναι θέμα μιλιταρισμού αλλά μάλλον η μακάβρια γοητεία του πολέμου σαγηνεύει το μυαλό μας με έναν περίεργο τρόπο. Από την άλλη πάλι μπορεί απλά η παγκόσμια μόδα να βρίσκει αφορμή να επαναφέρει τα trend παλιότερων δεκαετιών με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο. Είτε ο ένα ισχύει είτε το άλλο, ο πόλεμος είναι μαμή (και) της μόδας –όπως για παράδειγμα τα γυαλιά των αεροπόρων.

Μάλιστα κάποιες φορές αυτή η τάση μας χαρίζει και μικρά κομψοτεχνήματα, όπως αυτή η νέα συλλογή από μπλουζάκια polo της Ralph Lauren που έχουμε να σου δείξουμε σήμερα.

Αν δε μπορείς να καταλάβεις από την εικόνα τι σχέση έχουν με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όλοι αυτοί οι ασιατικοί συμβολισμοί, δώσε μας ένα λεπτό να σου εξηγήσουμε.

gallery 1499984282 limited edition polo tour jacket 2

Όταν οι αμερικάνοι φαντάροι γυρνούσαν από το μέτωπο συνήθιζαν να φοράνε τζάκετ με ραφτά στην πλάτη αλλά και στο στέρνο που απεικόνιζαν σκηνές από τα μέρη που είδαν. Κινέζικες τίγρεις και δράκοι, τα βουνά της Ιαπωνίας και τα εξωτικά φυτά της Άπω Ανατολής κοσμούσαν τα ρούχα τους. Κάπως σαν παράσημα των περιπετειών τους στην άλλη άκρη της γης.

Βασισμένη σε αυτή την ιδέα, η Ralph Lauren κυκλοφορεί τη συλλογή με τίτλο «The Tour Jacket Polo». Πρόσφατα έβγαλαν στο εμπόριο αυτό που βλέπεις και μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουν βγει άλλα τρία συλλεκτικά. Εμείς αναμένουμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved