Τα τεράστια γυαλιά ηλίου του Κομπέιν είναι ξανά στη μόδα

Ε μάλλον ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.

Στην αρχή ήταν τα μοχέρ πουλόβερ του, έπειτα τα «φανελένια» πουκάμισα, στη συνέχεια οι ζακέτες του. Είκοσι τρία χρόνια μετά την αυτοτονία του, ο Κερτ Κομπέιν εξακολουθεί να γεννάει τάσεις -ακόμα και άθελα του, όπως με την περιπτώση των τεράστιων λευκών γυαλιών ηλίου.

Για να συμβεί βέβαια αυτό, χρειάστηκε το Brand που τα κατασκεύαζε να επαναφέρει στην αγορά τον περασμένο τον χαρακτηριστικό σκελετό. Ωστόσο, ακόμα και πριν την επίσημη επανακυκλοφορία, πολλές μάρκες είχαν στις συλλογές τους γυαλιά που θύμιζαν (για να μην πούμε ότι ήταν ακριβώς ίδια) με τα εμβληματικά λευκά γυαλιά του Κομπέιν, δίνοντας έτσι έναν πιο grunge τόνο στις συλλογές τους. Τα έβρισκες παντού, από τις ακριβές προθήκες του Yves Saint Laurent μέχρι τα οικονομικότατα καλαθάκια των Urban Outfitters, ως Clout Googles.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν χρειάστηκαν παρά λίγε εβδομάδες για να βρεθούν στα πρόσωπα χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι, όπως ακριβώς και οι Nirvana, δεν δίνουν και πολύ μεγάλη σημασία στους στυλιστικούς κανόνες.

Επίσης, τα συγκεκριμένα γυαλιά τα έχουμε συνδέσει με τις εκκεντρικές εμφανίσεις του Τζόνι Ντεπ ως Γουίλι Γούονκα, όταν έκανε αμέριμνος τις βόλτες του στο εργοστάσιο σοκολάτας, ανάμεσα σε καζάνια και πάντα κεφάτους Ούμπα Λούμπα, αλλά και με τα μίνιονς (αυτό πες ότι δεν το έγραψα ποτέ).

Αλλά ντάξει, αν δεν ήταν ο Κομπέιν ούτε που θα τα θυμόμασταν. Και μεταξύ, πολύ καλά θα κάναμε.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved