Κανένα Tinder. Στην Ελλάδα μόνο με Facebook κάνουμε παιχνίδι

Το Facebook είναι για το σεξ ό,τι η φέτα στη χωριάτικη: απαραίτητο.

Δεν ξέρω αν φταίει που  ως ο λαός είμαστε παραδοσιακοί ή ότι υιοθετούμε πιο αργά τις εξελίξεις που έρχονται απ’ έξω, ωστόσο, όσα dating apps και αν βγουν, ακόμα και αν κυκλοφορήσει κάποια στιγμή κάποιο που τη μία στιγμή θα δηλώνεις τη διαθεσιμότητά σου για σεξ και την αμέσως επόμενη θα έχει εμφανιστεί στην πόρτα σου μια γυναίκα, ξέρεις, από αυτές που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, ο Έλληνας γυπαετός θα εμπιστεύεται για αυτές τις δουλείες το Facebook.

Και μη νομίζεις ότι το παραπάνω αφόρα μόνο κάποιους μερακλήδες, αλλά ακίνδυνους συνήθως γυπαετούς, που μπορεί να κάθονται μπροστά στην οθόνη του λαπτοπ με φανέλα μινέρβα, σαγιονάρα 1-4 δίχάλα, έχουν δίπλα τασάκι γεμάτο από γόπες Marlboro μαλακό, και εκεί που διαβάζουν λινκ με τίτλους «Σοκ!!!11!Δείτε το πριν το κατεβάσουν», εμφανίζεται στο timeline τους φωτογραφία προφίλ από το Μαράκι, που φροντίζει με μαγάλη σπουδή να αναδεικνύει κάποιο από τα πολλά δυνατά σημεία του κορμιού της, και μόλις τη δουν σπεύδουν να γράψουν από κάτω «απόλυτο θυληκό», «γυναικάρα», «αστέρι» και άλλα τέτοια.

Όχι, το Facebook χρησιμοποιείται ως εργαλείο γνωριμιών και κυρίως ως το μέσο που θα οδηγήσει από το συντομότερο δρόμο στο κρεβάτι από όλους τους υπεράνω πάσης υποψίας χρήστες. Σε ένα κύκλο φίλων, γνωστών το 80%-85% έχει «σκοράρει». Και οι επιδόσεις τους δεν θυμίζουν Τόργκελε, αλλά Κριστιάνο Ρονάλντο.

facebook1

Εξάλλου, αν κάνεις απλώς τις πράξεις θα το διαπιστώσεις. Πόσου κανονικούς φίλους έχεις στη ζωή σου; 10-20. Πόσους συγγενείς με τους οποίους διατηρείς έστω και τυπικές σχέσεις; 20-30. Πόσους γνωστούς, γνωστούς γνωστών, γείτονες, πρώην και νυν συναδέλφους, παλιούς συμμαθητές/συμφοιτήτές/συναθλητές από το πινγκ πόνγκ/συγκατασκηνωτές/λυκόπουλα κτλ; 100-500. Το σύνολο δεν ξεπερνάει τα 600 άτομα.

Έχεις τόσους φίλους στο προφίλ σου; Εδώ, υπάρχουν πιτσιρικάδες με 2.500 χιλιάδες φίλους και πιτσιρικές, που μόλις έχουν τελειώσει το σχολείο, που κοντεύουν να πιάσουν το όριο των 5.000 χιλιάδων (για τις γυναίκες πάτα θα είναι πιο εύκολο).

Δεν ισχυρίζομαι ότι όσοι περισσέυουν είναι υποψήφια μελλοντικά κρεβάτια, αλλά ντάξει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι θες να πεις τα νέα σου με εκείνη τη 25χρονη που μένει στην Κομοτηνή και εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα στα «άτομα που ίσως γνωρίζετε», ενώ εσύ μεγάλωσες στο Ρέθυμνο, μένεις στην Πάτρα και την Κομοτηνή την ξέρεις από τον Πανθρακικό.

Ναι, σιγά το καινούργιο θα μου πεις. Όμως έχει το γούστο του που στην Ελλάδα επιμένουμε στο Facebook, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη δουλειά μπορεί να γίνει ευκολότερα, με εφαρμογές σχεδιασμένες και πιο φιλικές προς αυτό το σκοπό (πχ. Tinder) και παρά το γεγονός πως οι υπόλοιποι άνδρες στην Ευρώπη τις χρησιμοποιούν, εμείς εδώ δεν επιθυμούμε να χαλάσουμε τις συνήθειές μας. Το δικό μας γαλατικό χωριό είναι ψηφιακό και κατοικούν σε αυτό γυπαετοί ολκής.

Και μεταξύ μας, καλά κάνουμε διότι πολύ απλά ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Θέλω να πω όταν έχεις βρει τον τρόπο γιατί να διαφοροποιήσεις την επιτυχημένη ρουτίνα σου; Το Facebook έχει μια σειρά από κώδικές που μετά από μια δεκαετία που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τους έχουμε κατακτήσει.

facebook2

Με ένα σκανάρισμα του λεπτού στο προφίλ μιας γυναίκας καταλαβαίνεις αν είναι δεκτική στο πιο «χοντρό» πέσιμο ή αν απλώς θέλει να φλερτάρει έτσι για τη χαρά του παιχνιδιού, οπότε αυτόματα δεν σε αφορά.

Καταλαβαίνεις επίσης πέντε-δέκα πράγματα για τα γούστα της και τις προτιμήσεις της γενικά, από ένα λάιβ που θα κάνει από τα μπουζούκια ή ένα club μέχρι κάποιο quote που θα ανεβάσει στον τοίχο της. Οι πληροφορίες αυτές, αν και δευτερεύουσες και εντελώς περιττές τη στιγμή που θα ιδρώνεις μαζί της, στο κρεβάτι/στον καναπέ/στο τραπέζι της κουζίνας/στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου είναι χρήσιμές και σίγουρα απείρως πιο αξιόπιστες από αυτές που μπορείς να αντλήσεις από ένα οποιοδήποτε προφίλ σε dating app.

Ο λόγος μάλλον είναι απλός: Αν στο facebook μπορείς μία φορά να χτίσεις και να πουλήσεις μια εξιδανικευμένη εκδοχή του εαυτού σου (που μεταξύ μας, πια δεν είναι τόσο εύκολο να έχεις τον απόλυτο έλεγχο του προφίλ σου καθώς όλο και κάποιο tag θα ξεφύγει, όλο και κάποιο σχόλιο θα σου «χαλάσει» τη σούπα, όλο και κάποια μαλακία θα ποστάρει ο κολλητόε στον τοίχο σου), σε ένα dating app μπορείς να κάνεις το ίδιο στο τετράγωνο. Και όταν θες να φτάσεις στο κρεβάτι απαιτείται ειλικρίνεια, το «παραμύθι» χρειάζεται σε άλλες περιπτώσεις -όχι σε αυτή.

Επομένως, όσο και αν ακούγεται παράδοξο, στο Facebook, εφόσον θες απλά να γνωρίσεις μία γυναίκα και στο βάθος κήπος δεν έχεις άλλες σκέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση σας, θα βρεις περισσότερη ειλικρίνεια σε σχέση με ένα προφίλ σε dating app όπου –υποτίθεται- ότι ξέρετε πολύ καλά και οι δύο για ποιο λόγο είστε εκεί και τι ζητάτε.

Και κάπως έτσι, το να βγεις ραντεβού με μια άγνωστη που γνώρισες στο Facebook εξακολουθεί να είναι πιο εύκολο από τα να κάνεις το ίδιο το σε οποιοδήποτε dating app.

facebook3

 

Τι να κάνουμε; Καλή η εξέλιξη και η καινοτομία. Άγιοι άνθρωποι οι entepreneurs, ας μου κόβει ο Θεός μέρες και να τους δίνει TEDx Events. Να είναι καλά οι geeks στη Silicon Valley και στις εκατομμύρια start ups αυτού του κόσμου. Ας απολαμβάνουν τους λαχταριστούς καφέδες τους από τρέντι θερμός σε co-working spaces που βρίσκονται σε hip γειτονιές με ποδηλάτες, flea markets με vintage και second hand ρούχα, και μπακάλικα με οργανικά, γάλα γαϊδάρας και κινόα, αλλά να μας κάνουν τη χάρη.

Εδώ είναι Ελλαδάρα. Εδώ μόνο Facebook.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved