5 στόχοι για τη σχέση σου μέσα στο 2018

Είχαμε και στο χωριό μας New Year's Resolutions.

Διανύουμε μέρες αβέβαιες και θολές. Αφενός γιατί μόλις περάσαμε την εβδομάδα ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, παίζει να είναι η πιο περίεργη περίοδος της χρονιάς γιατί είσαι σε μία διαρκή σύγχυση έχοντας χάσει τις μέρες και όχι μόνο, και αφετέρου γιατί το 2017 τελειώνει, και κλασικά έρχεται η ώρα του απολογισμού: Τι έκανα τη χρονιά που πέρασε; Ταξίδεψα; Γυμνάστηκα; Ήμουν καλός στη δουλειά μου; Τα άσχημα με δίδαξαν κάτι ή τσάμπα έγιναν;

Μέσα στη γενικότερη απορία, έρχονται και τα resolutions τα ομαδικά. Και με τη λέξη ομάδα, εννοώ εσένα και το έτερόν σου ήμισυ, το μωράκι σου, το γυναικάκι σου, ή όπως αλλιώς αποκαλείς την κοπέλα σου. Ξέρω ότι δεν είσαι καλός στο να παίρνεις αποφάσεις, ούτε και να κάνεις σχέδια. Αυτά εξάλλου είναι για τις γυναίκες. Και επειδή ως γυναίκα σου μιλάω, έχω να σου κάνω κάποιες προτάσεις. Γιατί κακά τα ψέματα, οι σχέσεις, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, καλό είναι να εξελίσσονται.

 

1. Ξεκουβάλα κάποια στιγμή

Το ανέφερα και παραπάνω και όσο κλισέ κι αν ακούγεται, τα ταξίδια είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Τώρα, που δεν έχεις παιδιά και τα πόδια σου σε βαστούν –εντάξει υπερβάλλω- τώρα φίλε μου πρέπει να δώσεις πόνο. Δικαιολογία δεν υπάρχει. Τα εισιτήρια πια δεν είναι απλησίαστα όπως επίσης και οι περισσότεροι προορισμοί. Και τελοσπάντων, δε σου λέω να πας στο Βούπερταλ, αλλά μία Ρώμη, ένα Άμστερνταμ και μία Βαρκελώνη επιβάλλονται. Σε περίπτωση που η δικιά σου δεν ξεκουβαλάει, πάρτην με το ζόρι. Αν και πάλι κάνει τη δύσκολη και σου λέει ότι δεν της αρέσουν τα ταξίδια, χώρισέ τη! Δεν ταιριάζετε, σου λέω...

giphy downsized 10

 

2. Βρες πράγματα να κάνετε μαζί

Φανταστική ιδέα, και για νέες εμπειρίες και για το…μεταξύ σας bonding. Μπορείς να κάνεις από πεζοπορία, μέχρι θαλάσσιο σκι (ή και κανονικό του βουνού). Σε περίπτωση που δεν είσαι extreme, γράψου ένα γυμναστήριο ρε άνθρωπε. Ένα μποξ. Ένα TRX. Τράβα για τρέξιμο στο πάρκο. Είπαμε. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να θέλουμε να τις βρούμε. Σήκω από καναπέδες και ντιβάνια και άδραξε την μέρα (τραγικό). Να ξεκαθαρίσω όμως: Το να τρώτε μαζί σουβλάκια δεν είναι ακριβώς αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Γιορτινό σεξάκι; Να χορτάσει η ψυχή σου!

 

3. Νιώσε. Νιώσ'την.

Τώρα θα σου μιλήσω από την πλευρά της γυναίκας. Ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψω ότι δεν είμαστε όλες τρελές όπως εσύ υποστηρίζεις. Για την ακρίβεια, εκτός από ακραίες περιπτώσεις, τα νεύρα, ο θυμός και το παράπονό μας, έχουν (σχεδόν) πάντα μία αιτία. Προσπάθησε να γίνεις λίγο πιο ανοιχτός στην κουβέντα. Στο κάτω κάτω, παράπονα σου κάνει, δε σε λέει και καμπούρη. Α και να μην το ξεχάσω: Όταν μία γυναίκα ζηλεύει, συνήθως της έχεις δώσει δικαίωμα.

gellar

 

4. Κάνε κάτι για εκείνη

Και αντίστοιχα και εκείνη για σένα. Καθιερώστε μία μέρα της εβδομάδας όπου θα κάνει ο ένας το… χατίρι του άλλου. Αδιαμαρτύρητα προφανώς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει περίπτωση να ακουστεί ξανά η φράση «Κάνουμε πάντα ό, τι θέλεις εσύ», που συνήθως λέτε εσείς οι άντρες! Δίκαια πράγματα. Το ένα βράδυ γήπεδο, το άλλο ψώνια και σούσι! Λυπάμαι. Δεν έχεις άλλη επιλογή.

Τη μεγαλύτερη μπάλα των Χριστουγέννων την παίζει ο Εργένης

 

5. Η σημασία της έκπληξης

Της ευχάριστης προφανώς. Από το πιο απλό μέχρι το πιο εντυπωσιακό. Από το να της πάρεις κάτι που σου θύμισε εκείνη, μέχρι να την πας κάπου που ξέρεις ότι ήθελε να πάει. Αν θέλεις, θα βρεις πολλά να κάνεις. Αν δε θέλεις… κάτσε μόνος σου και παράτα μας. Τα λουλούδια στη δουλειά δεν είναι καλή ιδέα.

surprise

 

6. Και για το τέλος μία θερμή παράκληση

Σταμάτα να είσαι μίζερος. Αν εξαιρέσεις ένα μικρό μέρος του πληθυσμού, δεν έχει κανένας λεφτά, σίγουρα όχι όσα θα ήθελε. Κάποιοι όμως δεν αφήνουν τη συγκεκριμένη ατυχία να τους επηρεάζει. Λυπάμαι που σου το λέω, αλλά τα μίζερα ζευγάρια είναι αυτά που καταλήγουν να μην κάνουν και σεξ. Σκέψου το και πρακτικά: Πόσο να σε ερεθίσει ο άλλος όταν είναι μονίμως στον καναπέ με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, τη λεκιασμένη φόρμα να λέει και να ξαναλέει πόσο άτυχος είναι που δεν έχει λεφτά; Λυπάμαι αλλά έτσι δε γ****ε κανείς. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved