Έχεις και εσύ κοπέλα που σου τρώει το φαγητό;

Πριν απαντήσεις «ναι» με λυγμούς, διάβασε τους επιστήμονες που λένε ότι πρέπει να χαίρεσαι.

Θυμάσαι τον Joey Tribbiani που αδυνατούσε να μοιραστεί τις πατάτες -και γενικότερα οτιδήποτε σε φαγώσιμο- με το ραντεβού του; Θυμάσαι που τελικά η σχέση δε συνεχίστηκε και ο player των «Friends» συνέχισε την μοναχική του διαδρομή;

Μήπως τελικά όλο αυτό δεν ήταν απλά ένα εύρημα της αγαπημένης σειράς, αλλά μία σοκαριστική αλήθεια και μάλιστα επιστημονικά αποδεδειγμένη;

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που διεξήχθη από Γερμανούς ερευνητές σε χιμπαντζήδες, το να μοιράζεσαι το φαγητό σου με κάποιον άλλο, οδηγεί στην έκκριση οξυτοκίνης, τη γνωστή «ορμόνη της αγάπης».

giphy downsized

Τα ζευγάρια πάντως έχουν θέματα και στην συγκατοίκηση. Δες αυτό εδώ: Δυστυχισμένοι Μαζί

Η ίδια ορμόνη, εντοπίζεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, με φυσικό επακόλουθο τη δημιουργία μεγαλύτερου δεσίματος ανάμεσα στην μητέρα και το παιδί, στις κοινωνικές συναναστροφές, στη γέννα και φυσικά στο σεξ.

Αυτό σημαίνει, ότι τα ζευγάρια που μοιράζονται το φαγητό τους -αυτό σηκώνει συζήτηση- βιώνουν μεγαλύτερο και πιο ουσιαστικό δέσιμο.

mbbcbvdcgf


Με λίγα λόγια, την επόμενη φορά που η δικιά σου θα τσιμπήσει από το πιάτο σου -γιατί προφανώς θα έχει πάρει σαλάτα- καλό θα ήταν να μη γίνεις έξαλλος και να την αφήσεις να φάει ό,τι και όσο θέλει. Γιατί -επιστημονικά πάντα αποδεδειγμένα- αυτός που τρώει όλη την μερίδα μόνος του, είναι καταδικασμένος στην αιώνια μοναξιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved