Δυστυχισμένοι Μαζί

Γωγώ Φούντα και Κώστας Χρήστου γράφουν για τα 10 πράγματα που δεν υποφέρονται στην συγκατοίκηση.

Είναι ζόρικο πράγμα η συγκατοίκηση. Και ακόμη και αν φαινομενικά δείχνει ότι πηγαίνει ρολόι, υπάρχουν προβλήματα. Και γκρίνιες. Και κακά τα ψέματα, τις περισσότερες φορές δεν ανοίγει κανείς τα χαρτιά του. Ούτε εσύ, ούτε και εκείνη. Αποφασίσαμε λοιπόν να δώσουμε τέλος σε αυτό.

Βάλαμε την Γωγώ Φούντα και τον Κώστα Χρήστου να γράψουν μόλις 10 από τα χιλιάδες πράγματα που εκνευρίζουν τον καθένα τους στην συγκατοίκηση. Ένα κείμενο γεμάτο γκρίνια και μπόλικη αλήθεια που δεν είμαστε σίγουροι ότι είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις.
 

Πετάει το γάντι πρώτη η Γωγώ Φούντα

1. Δεν αντέχω την ακαταστασία… τη δική σου.

Δεν μπορώ τα πεταμένα ρούχα, τις βρωμερές κάλτσες κάτω από τον καναπέ και κυρίως τα κουτιά από τις χθεσινοβραδινές πίτσες. Τουλάχιστον βάλε τα κομμάτια που έμειναν στο ψυγείο να τα φάμε το επόμενο πρωί σαν άνθρωποι. Η σαλμονέλα καραδοκεί.

2. Μάζευε τις τρίχες σου

Γιατί θα πρέπει να έρχομαι αντιμέτωπη με την τριχωτή λαίλαπα που αφήνεις κάθε φορά που ξυρίζεσαι; Και τελοσπάντων γιατί το κάνεις; Δε σου έχω πει ότι με μούσια μ’ αρέσεις περισσότερο;

 

3. Όταν κάτι τελειώνει, το αντικαθιστούμε

Και αναφέρομαι στο χαρτί υγείας. Αυτό.

 

4. Όταν τα πάντα είναι πράσινα

Κοίτα, το ποδόσφαιρο μ’ αρέσει και το παρακολουθώ. Άλλο όμως να δεις τον αγώνα της ομάδας σου κι άλλο να παρακολουθείς ταυτόχρονα Premier League, Bundesliga, Campionato και Primera Division (είδες που τα ξέρω;) ενώ παράλληλα έχεις μπει από το λάπτοπ σε online στοίχημα και κάθε τρεις και λίγο πετάγομαι έντρομη από τα σφυρίγματα. Για αλλαγή, ας δούμε μία ταινία, ένα κινούμενο σχέδιο ή να πάμε μια βόλτα βρε αδερφέ. Νισάφι πια.

 

5. Όταν το σπίτι κατακλύζεται από λιπαρά

Τώρα αλήθεια ποιο είναι το πρόβλημά σου; Όταν ανακοινώνω ότι κάνω δίαιτα και δη αυστηρή, υπάρχει κάποιος λόγος που επιστρέφεις από το σούπερ-μάρκετ με μπισκότα, σοκολάτες και πατατάκια ενώ εγώ το μόνο που ζήτησα, η δόλια, είναι φρυγανιές και γιαούρτια; Δε βοηθάς. Δε βοηθάς καθόλου.

 

6. Όταν δεν μπορείς να κάνεις τα βασικά

Και αναφέρομαι στην αλλαγή μιας λάμπας, το σφύξιμο μιας βρύσης που στάζει με τον κάβουρα -έτσι δεν το λένε αυτό;-, τη συναρμολόγηση μιας συρταριέρας -ήμαρτον είναι μία συρταριέρα- και τελοσπάντων όλα αυτά που ανήκουν στη δική σου δικαιοδοσία. Όχι ότι εγώ δεν ξέρω ή δεν πρέπει να τα κάνω, αλλά κάτι θα πρέπει να κάνεις κι εσύ.

 

7. Τη γκρίνια για το φαγητό

Το ένα σου ξινίζει, το άλλο σου βρωμάει. Τελοσπάντων κάνε μια λίστα με αυτά που σου αρέσουν ή κάτσε και φτιάξε κάτι μόνος σου. Όχι δε σου κάνω χάρη που σου μαγειρεύω, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε κάθε μέρα μακαρόνια με κιμά. Δέξου το.

 

8. Όταν δεν προσέχεις το εσώρουχο

Μένουμε μαζί, που σημαίνει ότι είσαι σπίτι σου και κάνεις ο, τι γουστάρεις. Όμως, το να κυκλοφορείς με τρύπιο σώβρακο ή κάλτσα peep-toe (ναι αυτή που βγαίνουν τα δύο δάχτυλα έξω) είναι ένα θέαμα ολίγον αποκρουστικό και ολίγον ξενερωτικό. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να μη σου πω την αλήθεια. Όταν κάτι τρυπάει το πετάμε. Εντάξει;

school of rock

 

9. Όταν δεν νιώθεις ότι τα ρούχα σου είναι για τη χωματερή

Τα άπλυτα έχουν ειδικό μέρος που μπαίνουν και δεν είναι η καρέκλα δίπλα από το κρεβάτι. Επίσης κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθεις να διαχωρίζεις τα βρόμικα από τα καθαρά ρούχα. Είναι σχεδόν αδιανόητο η μπλούζα σου να ζέχνει κι εσύ να επιμένεις ότι είναι μια χαρά. Helloοο… δε βλέπεις ότι ούτε μύγα δεν επιβιώνει γύρω της;

 

10. Όταν λέω ότι θέλω να μείνω μόνη μου, το εννοώ

Κοίτα, η συγκατοίκηση είναι σκληρή και δύσκολη. Σου λείπει ο προσωπικός σου χώρος, οι ώρες με τον εαυτό σου και οι στιγμές που δεν μιλάς και απλά κοιτάς το κενό. Έχω ανάγκη τέτοιες στιγμές ακόμα και όταν είσαι κι εσύ στο σπίτι και μου ζητάς επίμονα να κάνουμε κάτι μαζί. Δε θέλω ρε άνθρωπε. Θέλω απλά να χαζεύω σα ζόμπι Instagram και να στέλνω τα ρούχα που μου αρέσουν στις φίλες μου. 

 Πάντως αν δεν μένετε μαζί και είστε ακόμα στα πρώτα ραντεβού, έχουμε ιδέες για έξοδο εδώ.

 

Τρώει ένα κομμάτι πίτσα, σκουπίζεται στο μανίκι και αντεπιτίθεται ο Κώστας Χρήστου

1. Όλα σε θυμίζουν. Στο μπάνιο.

Θα στο θέσω κομψά. ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΟΥ. Κρέμα για ρυτίδες. Για τρίχες. Για κυτταρίτιδα. Για τα φρύδια. Για τα αυτιά. Πάνω στον νεροχύτη, μέσα στα συρτάρια, μέσα στα ντουλάπια. Υπάρχει μόνο μία γωνίτσα όπου πρέπει να στοιβάξω κολόνια, πομάδα και after shave. Επίσης, γιατί αγόρασες πάλι χαρτί υγείας με ελεφαντάκια;

 

2. Με πιτζάμα δεν κυκλοφορούν ούτε στα ΚΑΠΗ

Όταν είναι να βγεις, ντύνεσαι έτσι που αναστενάζουν μέχρι και τα δέντρα. Εδώ όμως, είσαι με κάτι φαρδιές πιτζάμες που σκοτώνουν οποιαδήποτε ελπίδα για στύση. Δεν σου λέω να κυκλοφορείς με κολλητά φορέματα, αλλά βάλε ένα σορτσάκι. Ένα κολάν. Κάτι. Θα ξεχάσουμε ότι έχουμε γκόμενα.

new girl striped pajamas

 

3. Έχεις κάνει το σαλόνι μουσείο

Πίνακες, βάζα, αγαλματάκια, μπιχλιμπίδια. Δεν μπορεί να είναι μίνιμαλ αυτό το πράγμα που το 'χεις κάνει μαυσωλείο; Αν είναι πήγαινε να κάνεις την διακοσμήτρια να βγάλεις και κάνα φράγκο.

 

4. Δεν είμαι ο Σούπερμαν

Δεν υπάρχει «είσαι ο άντρας φτιάξε την βρύση». Όταν κάτι δεν το ξέρω, δεν θα το αγγίξω για να μην το κάνω χειρότερα. Επίσης θα σου πω ένα μυστικό: ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ;

 

5. Μπόχουμ δέρνουμε;

Μόνο μπόχα μπορεί να χαρακτηριστεί όλη αυτή η βλακεία που σε δέρνει με τα αρωματικά κεριά. Δεν είναι ποτέ ένα, είναι πάντα 4-5. Τα ανάβεις για να ηρεμήσεις και για να μην βρομάει το σπίτι. Εγώ πάντως δεν ηρεμώ. Δεν ξέρω αν θέλω να κάνω εμετό ή να πέσω λιπόθυμος. Αυτή τη μπόχα ούτε ο Βούδας δεν θα την άντεχε. Αηδία έχεις καταντήσει. Σαν τα κεριά σου.

 

6. Μιλάς εσύ για τρίχες;

Ρε σε μένα θα μιλήσεις για τρίχα; Που κοιτάει άνθρωπος το σιφώνι του νεροχύτη και νομίζει πως έχουμε για κατοικίδιο πρόβατο με τριχόπτωση;

 

7. Εγώ θα την πληρώσω την δίαιτά σου;

Aπό τη στιγμή που θέλεις να πηγαίνεις σούπερ μάρκετ για να αγοράζεις τα 0% σου, πρέπει να καταλαβαίνεις πως δεν είσαι μόνη στο σπίτι. Δεν γίνεται ΟΛΑ στο ψυγείο να είναι 0%. Τυριά, γάλατα, γιαούρτια, αλλαντικά. Ούτε μπίρα δεν έχει το ψυγείο. Δεκτή η διαίτα, αλλά αν θέλω να φάω 100 κιλά τσένταρ με μπέικον, πρέπει να υπάρχουν και τα αντίστοιχα.

med 1480815385 00028

 

8. Κάτω τα χέρια σου

Μπορείς. Σε παρακαλώ. Πολύ. Να μην ανακατώνεις. Τα πράγματα στο γραφείο μου; Δεν τα τακτοποιείς, τα εξαφανίζεις. Ατομική βόμβα να κρύψεις, δεν θα σκάσει.

 

9. Πρέπει να τα συζητάμε όλα πριν τον ύπνο;

Δεν είναι πως δεν θέλω να σε ακούσω. Το αντίθετο. Αλλά διαλέγεις κάτι στιγμές πολύ περίεργες. Είμαστε ξάπλα με σβηστά τα φώτα και αρχίζεις να μου λες τι παίζει στη δουλειά. Κοιμάμαι, το βλέπεις ότι κοιμάμαι. Πώς ακριβώς να σε ακούσω; Και τσαντίζεσαι κιόλας επειδή είμαι κουρασμένος. Ξεκόλλα, δεν έχει να κάνει με σένα.

lop

 

10. Η μάνα σου, σπίτι της

Αυτά που έρχεται 8 το πρωί Κυριακάτικο και χτυπάει κουδούνια για να πιει καφέ, να τα ξεχάσεις. Την επόμενη φορά έχω βάλει βαζελίνη στις σκάλες και θα πίνει ελληνικό με τον Άγιο Πέτρο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved