Υπάρχει λόγος που τα ραντεβού σου από το Tinder είναι αποτυχημένα

Η έρευνα που δικαιολόγησε όλες μας τις χυλόπιτες.

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά τα δικά μας  τα ραντεβού  από  το Tinder, ομολογουμένως δεν έχουν πάει και τόσο καλά. Θα πούμε την αλήθεια: μας παρασύρουν οι φωτογραφίες. Και πως δεν θα μπορούσαν να μας παρασύρουν άλλωστε; Βλέπεις την άλλη που τα έχει πετάξει,  λες «ποιος χέστηκε για αιώνιους έρωτες, εδώ θα φάμε καλά» και κάπως έτσι πέφτει η φάση του ραντεβού. Αλλά δεν πάει και τόσο ιδανικά.

 

Μέχρι σήμερα έχουμε πέσει σε ένα σωρό αποκαΐδια. Σε τρελές που μας παίρνουν μετά 40 τηλέφωνα. Σε τύπισσες που βάζουν τα κλάματα επειδή θυμούνται τον πρώην τους. Σε κοπέλες που ενώ μας τα έδειξαν όλα διαδικτυακά δεν θέλουν να τους πιάσουμε ούτε το χέρι. Τέτοιες καταστάσεις. Ξενέρωτες και περίεργες.  Και ενώ πάντα νομίζαμε ότι εμείς κάναμε κάτι στραβά, ιδού μία έρευνα που μας χτύπησε φιλικά το  χέρι στην πλάτη λέγοντας «φίλος μην χαμπαριάζεις, δεν είστε οι μόνοι».

Αυτή εδώ η έρευνα του Psychological Science αναφέρει πως οι αλγόριθμοι των dating apps παίζει και να σε προδώσουν με αποτέλεσμα να καταλήξεις με κάποια που δεν ταιριάζεις καθόλου.  Χάλια μαύρα με λίγα λόγια και μετά αναρωτιέσαι γιατί η άλλη φρικάρει στο ραντεβού. Για να βρουν άκρη οι επιστήμονες, παρουσίασαν σε συμμετέχοντες στην έρευνα μερικά ξεκάθαρα στοιχεία για το τι αρέσει ή τι δεν αρέσει στον καθένα. Δηλαδή έμπαινες στο προφίλ της κοπέλας και διάβαζες ότι της αρέσει το Game of Thrones. Παρότι τα γούστα εμφανιζόντουσαν στα προφίλ ξεκάθαρα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως αυτό δεν αρκούσε για το τέλειο matching στα ραντεβού.

89fe3d13e17f0408bc1452a3ce7f8bf6a7b4e29ef351d57581a39ce816b0449a

Μετά τις συναντήσεις των ραντεβού, οι επιστήμονες έβαλαν ερωτήσεις στους συμμετέχοντες για το αν θα ήθελαν ή όχι να επιδιώξουν την σχέση αλλά δεν έλαβαν ξεκάθαρες απαντήσεις. Ακόμα δηλαδή και αν το ραντεβού κύλησε ομαλά, δεν υπήρχε βεβαιότητα για το αν ο ένας έλκυε τον άλλο. Που αυτό το λες και πρόβλημα γιατί apps σαν το Tinder δεν είναι για συνοικέσιο. Για one night stand είναι.

 

Αν λοιπόν τα βρήκες μπαστούνια και δεν βρήκες άκρη με το κορίτσι που περίμενες να είναι το άλλο σου μισό, υπάρχει λόγος: τα dating apps δεν είναι μπούσουλας. Θα σε ταιριάξουν σε κάποια πράγματα μαζί της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα βγει άκρη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved