Δεν υπάρχει μεγαλύτερος μύθος από την «Ξεπέτα»

Υπάρχει μόνο «καλό ή κακό σεξ». Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις στην πορεία. 

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο one night stand και την ξεπέτα. Η διαφορά είναι τόσο μικρή, που εύκολα θα μπορούσε να μπερδέψει κανείς τις έννοιες, είναι όμως υπαρκτή. Η διαφορά αυτή είναι το ξενέρωμα. Ουσιαστικά, η ξεπέτα είναι το ένα ή τα πολλά one night stands που δεν άφησαν και σπουδαίες εντυπώσεις. Όχι μόνο από το σεξ, αλλά από την γενικότερη γνωριμία. Και υπάρχει λόγος γι' αυτό.

Ο ρόλος των social media

Αυτό ωστόσο που αδυνατούν να καταλάβουν τα δύο φύλα -και κυρίως οι γυναίκες- είναι πως δεν γίνεται όλες οι ερωτικές ιστορίες να έχουν καλό τέλος. Δηλαδή, ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας ρε παιδιά. Το σεξ σήμερα, είναι από τα ευκολότερα πράγματα που μπορεί να βρει κανείς. Και αν δεν είναι αρκετά  ικανός για να το βρει μέσα από μία γνωριμία, θα το βρει 100% και σε ρυθμό αστραπής μέσα από τα social media. Διάλεξε και πάρε: Facebook, Tinder, SnapChat. Καθένα έχει τους δικούς του κανόνες που μπορούν να σε κάνουν -αν το παίξεις σωστά- να κλείσεις ραντεβού την ίδια ακριβώς στιγμή που «καυλαντίζεις». Πλέον, ένα ραντεβού στην Ελλάδα του 2016, καταλήγει σχεδόν σίγουρα στο κρεβάτι. Και αυτό, επειδή προηγουμένως έχει ακολουθήσει ένα πλήθος από ημίγυμνες selfies και sexting, που έχουν στρώσει τον δρόμο προς το σεξ. Τα ζευγάρια πλέον δεν βγαίνουν για να γνωριστούν. Βγαίνουν να πηδηχτούν. Και το τελευταίο δεν καταλήγει πάντα ευχάριστα.

Blue Valentine 2010

Φταίμε πάντα εμείς;

Οπωσδήποτε η φάση δεν τελειώνει πάντα στο ένα ραντεβού. Είτε θα υπάρξουν και άλλα που θα καταλήγουν στο κρεβάτι, είτε δεν θα υπάρξουν καθόλου. Δεν έχει σημασία το που. Σπίτι σου, σπίτι της, σε ξενοδοχεία, σε καβάτζες.  Το θέμα είναι πως όλο αυτό που συμβαίνει, είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Κανείς δεν πιέζει κανέναν, κανείς δεν κοροϊδεύει κανέναν. Οι άντρες δεν χρησιμοποιούν πλέον τεχνάσματα και οι γυναίκες δεν πιστεύουν παραμύθια. Καταλαβαίνουν πότε κάποιος θέλει να τις ρίξει στο κρεβάτι και πότε όχι. Τότε όμως, γιατί βγαίνουμε  φταίχτες όποτε θέλουμε να λήξουμε εμείς κάτι; Γιατί βγαίνουμε τσόγλανοι; Γιατί μας βαφτίζουν ξαφνικά «σοβινιστικά γουρούνια που θέλουν απλά  να περάσουν καλά»;

Η ζωή μετά

Συνήθως, μετά τις 5-6 φορές όπου έχετε βρεθεί, η λογική λέει πως θα συμβούν τρία πιθανά σενάρια: είτε θα καταλήξετε ζευγάρι, είτε θα το κρατήσετε όλο αυτό μόνο για το σεξ, είτε θα πάρει ο καθένας τον δρόμο του. Όμως σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν τραβήξει η ιστορία, υπάρχουν πάντα παρακλάδια. Να τα ξαναβρεί με το πρώην της ή εσύ με την δική σου. Να βαρεθεί ο ένας από τους δύο. Να γνωρίσετε  ένα άλλο πρόσωπο, που θα βγάζει πιο πολύ εμπιστοσύνη για κάτι μόνιμο. Γιατί, ναι, καλώς ή κακώς συμβαίνει και αυτό. Και δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους. Συμβαίνει.

Αυτό που είναι ξεκάθαρα άδικο για τον άντρα, είναι να βγαίνει πάντα  «απατεώνας» και «ψεύτης», αν αποφασίσει να φύγει. Γιατί δηλαδή; Δεν έχει το δικαίωμα όπως θα έκανε αντιστοίχως και μία γυναίκα; Το μόνο που χρειάζεται να υπάρχει σε μια τέτοια επαφή, είναι ξεκαθάρισμα. Του τύπου «εγώ δεν θέλω κάτι άλλο» ή «για μένα ήταν ως εδώ».

12102010 bluevalentine1

Ένα ξεκαθαρισματάκι

Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η καραμελίτσα με το «με ήθελες για μία ξεπέτα». Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο, τόσο άντρες όσο και γυναίκες, κάνουν γνωριμίες στα social media, στέλνουν φωτογραφίες, κανονίζουν εξόδους και κάνουν σεξ σαν να μην υπάρχει αύριο. Και ναι, φεύγουν. Ή ταυτόχρονα ή και όχι. Απλά οι πιο κατασταλαγμένοι έχουν δεχτεί τους άγραφους νόμους μίας τέτοιας κατάστασης και δεν γκρινιάζουν, ούτε προσπαθούν να βγάλουν ο ένας τον άλλο σκάρτο.

Αν δεν μπορείς να ακολουθήσεις τον ρυθμό, μην ξεκινάς καν να χορεύεις. Το σεξ είναι εύκολο, αλλά το πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας, ήταν πάντα δύσκολη υπόθεση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved