«Έρχονται οι 20άρηδες και σας παίρνουν τα κορίτσια»

Μια συντάκτρια γράφει για τον ακήρυχτο πόλεμο της παραλίας αναμεσα σε 20άρηδες και 30άρηδες.

Έχοντας πια επιστρέψει από τις διακοπές μου εδώ και δύο, βασανιστικές, εβδομάδες -αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δε θα κάνω τα ανάλογα tbt με μαγιό και παραλίες και πέστε να με φάτε- σκέφτηκα να ασχοληθώ με ένα «κοινωνικό φαινόμενο» το οποίο λάμβανε χώρα καθημερινά σχεδόν μπροστά στα μάτια μου, την κραυγαλέα αντίθεση ανάμεσα σε 20άρηδεςκαι 30άρηδες. 

Σε λίγες μέρες κλείνω τα 30, οπότε θα απευθυνθώ σε εσένα, 30άρη και 35άρη, επειδή σε νιώθω κοντά μου περισσότερο. Τι έχουν πάθει λοιπον όλοι οι 20άρηδες και σκάνε στις παραλίες πέντε πέντε ή και δέκα δέκα, όπως κάνουν όλες οι αγοροπαρέες σε εκείνες τις ηλικίες και είναι όλοι τους «φέτες».

 Δεν το γράφω σαν μια «ξελιγωμένη» που χαζεύει «κομενάκια», αλλά σαν κοινωνική παρατήρηση: οι δικές μας παρέες, δηλαδή οι δικές σου παρέες, 30άρη, δεν ήταν έτσι. Αντε να είχες έναν ή δύο που ασχολούνταν πιο συστηματικά με το σώμα τους. Απορώ, αυτά τα παιδιά δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στη χώρα του junk food. Είναι μόνο κινόα, τόφου και φακόρυζο;

Η ρουτίνα μου φέτος στην παραλία ήταν όπου και αν κοιτάζω, τσουπ,  ξεφύτρωναν κοιλιακοί, οι οποίοι συνοδεύονταν από σχεδόν αμούστακα μούτρα και σχεδόν εφηβικές φωνές, ενώ την ίδια ώρα, ακριβώς δίπλα μου, ο συνομήλικος λουόμενος, άραζε και δεν έβλεπε την ώρα να φτάσει η μπύρα για να καταβροχθίσει τα πατατάκια!

giphy

Μα τι μάστιγα είναι αυτή anyway;

Δεν είναι μάστιγα φίλε μου, είναι η αλήθεια. Όταν εσύ όλο το χειμώνα θεωρούσες γυμναστική τη βόλτα με το σκυλί σου και βάφτιζες υγιεινό γεύμα το σουβλάκι με μαρούλι, ο 20άρης έλιωνε στο γυμναστήριο κάνοντας βάρη και έλεγε βροντερό «όχι» στον κάθε λογής ετοιματζίδικο πειρασμό. Εσύ λιγουρευούσουν την tomahawk και εκείνος δεν έχανε βίντεο για βίντεο από τον Δημήτρη Μώρο.

Η κοινωνία σε έκανε έτσι

Ναι, ok σε καταλαβαίνω. Μεγαλώσαμε σε μια εποχή που ο «γαμάτος» ήταν αυτός που έπινε ένα μπουκάλι μόνος του, έβγαινε κάθε βράδυ κάνοντας τουρ σε 3-4 μαγαζιά και ήξερε και τους μετρ στα περισσότερα για να τον βάζουν και σε τραπεζάρα (και καλά). Αυτά πάνε πλέον. Το clubbing έχει πεθάνει, λεφτά για εξόδους πολλές και κραιπάλες δεν υπάρχουν και μια ετήσια συνδρομή για γυμναστήριο στοιχίζει όσο 5 ή 6 ποτά στο κέντρο.

Τώρα το Instagram κατακλύζεται από τύπους που κάνουν ασκήσεις, δείχνουν τις γυμνασμένες τους κοιλιές, και τα βράδια δε φοβούνται να μείνουν μέσα και να αράξουν. Τώρα πια είσαι «γαμάτος» αν είσαι χειμερινός κολυμβητής, κάνεις water sports και σηκώνεις δύο φορές το βάρος σου στο γυμναστήριο.

mmmm

Έρχονται οι 20άρηδες και μας παίρνουν τα κορίτσια;

Τώρα στο θέμα των σχέσεων, ο 20άρης που ξέρει ότι έχει το πλεονεκτημα της εμφάνισης έναντι του μέσου 30άρη θα κάνει πιο εύκολα την κίνησή του προς μία μεγαλύτερη. Φταίει εκείνη αν θα ενδώσει; Αν πεις ναι, τότε θα πω ότι φταις και εσύ που κοιτάς με θαυμασμό το στήθος της εικοσάχρονης που αψηφά τη βαρύτητα και σε κοιτά θρασύτατα στα μάτια.

Ωστόσο, ξέρεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς (ακόμα). Σε πολλές από έμας αρέσει όντως η κοιλίτσα, ενώ όπως και να το κάνουμε είμαστε πιο εγκαφαλικές -να ένας λόγος που η προαναφερθείσα 20χρονη μπορεί να πάθει με έσενα την πλάκα της και όχι με τον 20άρη συνομήλικό της.

Ωστόσο, όσο συνεχίζουν να πληθαίνουν τα six-pack, τίποτα δεν μπoρεί να θεωρείται δεδομένο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved