Πώς βίωσα τη Μεγάλη Εβδομάδα με κάποιον που νήστευε ακόμα και το σεξ

Σε μια συντάκτρια έτυχε και δεν θέλει να το ξαναζήσει.

Διανύουμε αισίως την Μεγάλη Εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι τα Πάθη του Θεανθρώπου βρίσκονται στο επίκεντρο και όλοι οι πιστοί συρρέουν καθημερινά στην Εκκλησία της Ενορίας τους, προκειμένου να απολαύσουν τις ψαλμωδίες-και φυσικά να βιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το Θείο Δράμα! Μέσα σ’ αυτό το κλίμα κατάνυξης λοιπόν, και επειδή οι γιορτές είναι περισσότερο αναμνήσεις, αναπόλησα τις στιγμές που έζησα τρία χρόνια πριν, Παρασκευή πριν την Κυριακή των Βαϊων

Ήταν το απόγευμα εκείνο, λοιπόν, όταν και ο καλός μου, ας τον πούμε Μωυσή, σε μία προσπάθεια αγιοποίησης και ξεκάθαρου κρεσέντου πίστης, μου ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα θα νηστέψει.

 leo

«Συγχαρητήρια μπας και χάσεις κανά κιλό», του είπα χωρίς τίποτα να με προετοιμάζει για τον ντουβρουτζά που θα με βρει. «Όχι δεν κατάλαβες», ήταν τα λόγια του, «σκοπεύω να νηστέψω τα πάντα. Κρέας, γαλακτοκομικά, αβγά, λάδι, αλκόλ και… σεξ», ολοκλήρωσε το μεγαλεπήβολο σχέδιό του ενώ την ίδια στιγμή ηχούσε στα ταλαιπωρημένα μου αυτιά η μουσική της «Λάμψης». Σκουπίζοντας τα δάκρυα απελπισίας που άρχισαν να κυλούν στα μάγουλά μου, τον ρώτησα εντελώς αθώα: «Καλά έχεις αποτρελαθεί τελείως; Θα αντέξεις εσύ μια βδομάδα χωρίς κρέας, τυρί και λάδι»;

Παρέα με τις απορίες ήρθε και η γυναικεία ανασφάλεια. Διότι ήξερα ότι θα άντεχε για μια εβδομάδα χωρίς σεξ (μεταξύ μας δεν είναι τόσο τρομερό, αν δουλεύεις και είσαι πάνω από 26-27 καταλαβαίνεις τι λέω), ωστόσο πώς το θυσίαζε έτσι εύκολα; Μήπως έφταιγαν οι επιδόσεις μου;

Στο σημείο αυτό να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ: Η Σαρακοστή, ως γνωστόν είναι μία περίοδος κατά την οποία στερείσαι βασικά αγαθά. Κορυφώνεται, η δοκιμασία αυτή, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό προστάζει η θρησκεία μας και συγχαρητήρια σε όσους το ακολουθούν. Ωστόσο, ο Μωυσής, ξέρεις, όυτε πολύ πιστός Χριστιανός ήταν και μάλλον καλομαθημένο θα τον έλεγα. Επομένως, και επειδή ακριβώς ήταν μερακλής και καλοφαγάς, πίστευα ακράδαντα όχι μόνο ότι θα δυσκολευτεί να στερηθεί αγαπημένες του τροφές, αλλά ότι κάποια στιγμή θα καταλήξει στο νοσοκομείο με ορό μπριζόλας! Παρόλα αυτά, δέχτηκα την μοίρα μου καρτερικά.

Κεφάλαιο φαγητό

Το φαγητό όπως ήταν φυσικό αποκλείστηκε. Διότι σε ποιο μαγαζί μπορείς να πας και να μη φας έστω λάδι; Σε μία έκρηξη απελπισίας μου, γιατί ήθελα σώνει και ντε πίτσα, τον συμβούλευσα να αρκεστεί στο κουτί -το μόνο από τον κατάλογο που ήταν νηστίσιμο, Όπως ήταν φυσικό τσακωθήκαμε και καταλήξαμε ο ένας στο ένα δωμάτιο και ο άλλος στο άλλο να βλέπουμε χώρια Ιησού από τη Ναζαρέτ (δεν είχαμε Survivor τότε).

pizzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Επίσης, νηστεία έπεσε και στα ντουλάπια της κουζίνας. Μπισκότα δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, για γλυκά δεν το συζητάω, ενώ τα γαλοκτοκομικά τα αγόραζα κρύφα τις νύχτες από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς που διανυκτέρευε και τα κατανάλωνα παρέα με την κυρία Μάρω, την ιδιοκτήτρια, που κοιτούσε όλο έξαψη τον Κέρκ Ντάγκλας στον Σπάρατακο.

Κεφάλαιο ποτό

 

Αν το φαγητό ήταν ευκολάκι, λέμε τώρα, το ποτό αποδείθχηκε βουνό. Ηθελα να πιω λίγο αλκοόλ και μου το έβγαζε από την μύτη. Σου έχει τύχει ποτέ εσύ να μπεκρουλιάζεις και εκείνος να πίνει ανθρακούχο νερό το οποίο και λιβανίζει γιατί προφανώς δεν του αρέσει; Τουλάχστον είχε την καλοσύνη να οδηγεί αυτός μετά.

Περιττό να πω ότι το ψυγείο μας είχε έμοιαζε με ψυγείο γνωστής εταιρείας ανθρακούχων γιατί ο Μωυσής μπορεί να μην ήταν φίλος τους, αλλά για να μην παρασυρθεί και πιεί αλκόολ ήθελε να έχει άφθονο απόθεμα και στο σπίτι. Και θα με ρωτήσεις «πόσες φορές θα έπινες ακόμα και να δεν έκανε νηστεία;» Όχι πολλές είναι η αλήθεια, μία το πολύ δύο. Αλλά ακόμα αυτές τις τρεις που βγήκαμε, δεν μου ήταν καθόλου ευχάριστω να με κοιτάει με ένα βλέμμα, κάτι ανάμεσα σε απαξίωση και υπόρρητη ζήλεια, και να σε ρωτάει μόλις παραγγείλεις δεύτερο ποτό «Μήπως έχεις πρόβλημα με το αλκοόλ;».

ArQwmklhFBGV2

Κεφάλαιο σεξ

Όσον αφορά στο σεξ, θα είμαι ειλικρινής: Δεν με ενόχλησε καθόλου! Ναι, προφανώς και ανησύχησα για τον… Μωυσή όταν μου ανακοίνωσε όλες αυτές τις στερήσεις που ήταν διατεθειμένος να υποστεί, κυρίως γιατί δεν το είχε ξανακάνει, αλλά παιδιά, κακά τα ψέματα: Ποιος άνθρωπος έπαθε κάτι από έλλειψη σεξ για μία μόλις εβδομάδα; Έλα παραδέξου το, έχεις κάνει και μήνες ίσως και χρόνια χωρίς αυτό. Έπαθες κάτι;

Εντάξει ίσως ένα μικρό πείραγμα στα νεύρα, αλλά εκτός από αυτό, ήταν όντως τόσο επίπονη η αποχή σου από το σεξ; Δε νομίζω! Οπότε το δέχτηκα αβασάνιστα και αδιαμαρτύρητα, γιατί εδώ που τα λέμε, τίποτα δε συγκρίνεται με το να είσαι ολομόναχος στο κρεβάτι, να βλέπεις τηλεόραση, να μασουλάς πατατάκια φορώντας σκισμένο κολάν και τελικά να σε παίρνει ο ύπνος είτε από εξάντληση είτε από φούσκωμα.

Ξέρεις ποιο ήταν το επίπονο; Ότι ο Μωυσής κατάφερε μέσα σε μία εβδομάδα να βάλει δύο κιλά, γιατί έτρωγε μιάμιση φρατζόλα ψωμί στην καθισιά του. Τον γνωρίζεις στυλάκι και μέσα σε λίγο καιρό σου γίνεται γουρουνάκι. Οπότε γυμναστήριο και «ξέρεις, μωρό μου είμαι κομμάτια τώρα πού να βγαίνουμε ας κάτσουμε λίγο μέσα». Ναι, αυτό είναι Γολγοθάς σε μια σχέση.

homerrrr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved