Στο γυμναστήριο Μαχίμι και στο κρεβάτι Ψοφίμι;

Μια νέα έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει όλα όσα είχες στο μυαλό σου.

Έλα που δεν σου 'χει συμβεί... Εκεί που έχεις κλείσει το 15ο χιλιόμετρο και ο ιδρώτας στάζει ποτάμι ή πάνω που έχεις βγάλει 10 επαναλήψεις τα 110 κιλά σε μπάρα, εκεί τέλος πάντων που η καθημερινή σου άσκηση φτάνει στα τοπ της και νιώθεις την κούραση να σε καταβάλει, κάθεσαι και σε παρηγορείς λέγοντας από μέσα σου «ναι ΟΚ, μπορεί να ψόφησα αλλά κάνω καλό στο σώμα μου και καλό σώμα σημαίνει καλές επιδόσεις στο σεξ. Θα της δείξω εγώ το βράδυ, θα δει τι θα πάθει...»

Σου έχουμε νέα: ΔΕΝ. 

Και δεν είμαστε εμείς που ερχόμαστε από το πουθενά για να σου γκρεμίσουμε την άποψη που είχες χτίσει γύρω από τη σχέση αιτίου-αιτιατού της καθημερινής σου εξάσκησης και των επιδόσεών σου στο κρεβάτι. Είναι κάτι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα στο Chapel Hill οι οποίοι όχι μόνο έρχονται να μας γκρεμίσουν όλα όσα πιστεύαμε μέσα από μια έρευνα που δημοσίευσαν στο Medicine & Science in Sports & Exercise. Και το έκαναν Φεβρουάριο μήνα οι αθεόφοβοι, πάνω που έχουμε πέσει με τα μούτρα στα τρεξίματα και στα βάρη μήπως και κάνουμε μια κάποια θριαμβευτική είσοδο στις παραλίες που θα έχουν τη χαρά να φιλοξενήσουν φέτος τα κορμιά μας. 

108ebe80 0be4 11e5 bfcd 12771640ddce

Τέσπα. Με απλά λόγια, αυτό που προκύπτει από την έρευνα είναι πως όσο μεγαλύτερη σε διάρκεια και σε ένταση η προπόνηση των ανδρών, τόσο πιο σκούρα τα πράγματα για τη σεξουαλική τους επιθυμία. Αντίθετα, χαράς ευαγγέλια για εκείνους που προτιμούν την ήπια ή φυσιολογική (σε διάρκεια και ένταση) προπόνηση, καθώς παρουσιάζουν φυσιολογική ή αυξημένη λίμπιντο. 

Λίγο πριν σηκώσεις το ακουστικό για να πάρεις την τσαχπίνα στη γραμματεία του γυμναστηρίου και να της πεις ότι θες να διακόψεις τη συνδρομή σου, σου λέμε να πάρεις μια ανάσα και να το ξανασκεφτείς: η συγκεκριμένη έρευνα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής της Dr. Anthony Hackney, μας λέει μεν ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην έντονη εξάσκηση και την χαμηλή λίμπιντο, ωστόσο δεν μπορεί να αποδείξει ότι η πρώτη προκαλεί δεδομένα τη δεύτερη. Πιθανολογεί, ωστόσο, πως τόσο η σωματική κούραση όσο και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μετά από μια εξοντωτική άσκηση ίσως να παίζουν κάποιο ρόλο. Ελπίζει δε πως μαζί με τους συνεργάτες του θα καταφέρουν σύντομα να αποδείξουν την διάδραση ανάμεσα σε άσκηση, επίπεδα ορμονών και επίπεδο ερωτικής επιθυμίας. 

Μέχρι τότε, κρατάμε την εντόπια ρήση περί μέτρου και πορευόμαστε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved