Μήπως θες να χωρίσεις και δεν θες να το παραδεχτείς;

Πέρνα λίγο μέσα να το συζητήσουμε...

Αρχικά, και πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο άντρας στις 99% των περιπτώσεων ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΙ. Μπορεί να μην αντέχει να βλέπει την καλή του ούτε ζωγραφιστή και μπορεί να κάνει τα πάντα για να τη φτάσει στα όριά της αλλά μέχρι εκείνη να ξεστομίσει τη βαριά αυτή λέξη, εκείνος απλά κάνει τον Κινέζο. Για πόσο όμως; Και πόσο έντιμο και ειλικρινές είναι να μένεις σε μια σχέση που όχι μόνο έχει κακοφορμίσει, αλλά θα μπορούσε άνετα να πάρει κάνει κομπαρσιλίκι ως ζόμπι του στο «Walking dead»; Καθόλου. Το οφείλεις στον εαυτό σου, το οφείλεις και σε εκείνη.

Ας ξεκινήσουμε με τα απλά και βασικά. Το σεξ. Προφανώς η ποιότητα και η συχνότητα περνάει από 40 κύματα (ειδικά εφόσον μιλάμε για μακροχρόνιες σχέσεις) αλλά αν το κρεβάτι σας θυμίζει περιοχή στον αρκτικό κύκλο, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι τέλος είναι πολύ κοντά. Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, όταν δύο άνθρωποι είναι ζευγάρι, σημαίνει ότι τους ενώνει το σεξ και κάποια άλλα πράγματα. Όταν λοιπόν το σεξ απουσιάζει, οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι αδέρφια, ξαδέρφια ή φιλαράκια-αν και για το τελευταίο δεν παίρνω όρκο.

Βέβαια, για πολλούς από εσάς αυτό δεν είναι πρόβλημα επειδή μπορείτε να το βρείτε και αλλού. Μάλιστα, πολύ ωραία.  Ξέρω, ξέρω υπάρχουν συναισθήματα, υπάρχουν κοινά βιώματα, κοινές (οικονομικές, οικογενειακές, οτιδήποτε) υποχρεώσεις όμως πριν απ’ όλα υπάρχει το βόλεμά σου. Το κλασικό «και που να χωρίσω τώρα και άντε να βρω κάποια να με ανέχεται και άντε να βγω ραντεβού».

14287761 10209603771587692 245218012 n

Εκτός από το σεξ, υπάρχει και μόνιμη πλέον δυσαρέσκεια σου να μοιραστείς το οτιδήποτε μαζί της –και κυρίως όλα όσα μοιραζόσουν μέχρι πρότινος. Αποφεύγεις να βγαίνετε οι δυο σας. Ξενερώνεις στη σκέψη ότι θα ξεκινήσετε μια νέα σειρά. Γενικά θες να κάνετε όσο το δυνατό λιγότερα και δεν έχεις τη διάθεση παρά να μιλάς μαζί για όσα είναι απολύτως αναγκαία. Για να το πούμε και πιο απλά: Αν σου συμβεί κάτι πάρα πολύ ευχάριστο σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο και είναι η τελευταία που θα το μάθει -μετά από φίλους, συγγενείς, κάτι ξέμπαρκους στο Facebook και τον γείτονα που χαιρέτησες το πρωί- μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Το επόμενο σημάδι και αυτό που τσούζει λίγο παραπάνω εκείνη την έρμη που μες στα μάτια σε κοιτάει, είναι το γεγονός ότι δεν προσέχεις απολύτως τίποτα πάνω της! Και όταν λέμε τίποτα, το εννοούμε με όλη τη σημασία της λέξης. Ακόμα κι αν φορέσει κόκκινη μύτη κλόουν για να βγείτε για ποτό, εσύ το πιο πιθανό είναι να την κοιτάξεις με την ίδια απάθεια που την κοιτάζεις όλον αυτόν τον καιρό. Ένα κλασικό κολπάκι, που δεν το ασπάζομαι αλλά γίνεται συχνά, είναι το επί τούτου προκλητικό ντύσιμο για να κόψει αντιδράσεις. Κάποιες φυσικά το τραβάνε μέχρι και στα ψεύτικα μηνύματα από την κολλητή τους, με όνομα αποστολέα «Θανάσης». Όχι ότι θα αλλάξει κάτι στην ουσία. Άντε αυτή η ζήλεια να ανάψει κάπως τα αίματα, να θυμηθείτε για μια δυο φορές τις ένδοξες μέρες της σχέσης σας, τότε που το σεξ ήταν υπέροχο, και μετά θα επιστρέψεις στο σημείο που ήσουν και πριν.

14248834 10209603773547741 251246044 n

Εννοείται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις «it takes two to tango». Το δικό σου ξενέρωμα θα οφείλεται ως ένα βαθμό και στη δική της συμπεριφορά. Και εδώ ερχόμαστε στο σημείο-κλειδί αυτών των περιπτώσεων, την περιβοήτη εξέλιξη. Ξέρω θα πέσεις να με φας, αλλά δεν γίνεται σε μια σχέση ο ένας από τους δύο να εξελίσσεται και να κάνει συνεχείς προσπάθειες και ο άλλος να έχει σημαία την τεμπελιά και την μαλθακότητα. Και αυτό ισχύει και για τους δύο. Είναι κάτι παρόμοιο με τα μουσικά ακούσματα. Ακούς την ίδια μουσική που άκουγες στο λύκειο; Μάλλον όχι. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να διασκεδάζεις με τον ίδιο τρόπο, να ντύνεσαι με τον ίδιο τρόπο, να αρνείσαι να ανοίξεις τους ορίζοντές σου και να παραμένεις ο ίδιος κι απαράλλαχτος, ενώ ο άλλος προχωράει; Σε όποια πλευρά κι αν ανήκεις, οφείλεις να το πεις. Οφείλεις να εξηγήσεις τι θες, τι σε απασχολεί, τι ψάχνεις και να μην ταλαιπωρείστε χωρίς λόγο.

14218420 10209603776387812 1043186121 n
Και τόσα χρόνια θα πάνε χαμένα; θα ρωτήσεις εσύ που βαριέσαι να χωρίσεις. Δεν έχω καταλάβει όμως τι ακριβώς εννοείς με τον όρο «χαμένα». Κάνεις μια σχέση για να περάσεις καλά, και όχι για να κάνεις επενδύσεις για το μέλλον. Χαμένα χρόνια λοιπόν, θα ήταν αν από την αρχή δεν περνούσες καλά με αυτόν τον άνθρωπο και αν δεν έχεις να θυμάσαι ούτε μία καλή στιγμή. Εφόσον λοιπόν όλα αυτά τα έχεις, και πλέον δε γουστάρεις, χώρισε κι ας σε παίρνει τηλέφωνο κλαίγοντας και η μάνα της και η αδερφή της και όλο της το σόι.

Με λίγα λόγια, όταν βλέπεις όταν δεν πάει άλλο, μπορείς πάντα να χωρίσεις, γιατί πήξαμε σε καταθλιπτικά ζευγάρια και απλά δε χωρίζουν γιατί βαριούνται να το προτείνουν...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved