Κάνε ένα κούρεμα του κεφαλιού σου

Πώς θα επιλέξεις το καλυτερότερο ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου;

Ε δεν πάνε όλα σε όλους ρε φίλε. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Άλλους μας έβγαλε η φύση με μακρύ πηγούνι, άλλους με μικρό κούτελο, άλλους με έντονα ζυγωματικά κ.ο.κ. Και αυτά, καλώς ή κακώς, παίζουν ρόλο στο κούρεμα που επιλέγεις.

Την επόμενη φορά που θα ζητήσεις κάτι από τον κουρέα σου, φρόντισε πρώτα να έχεις ξεκαθαρίσει την «φυλή προσώπου» στην οποία ανήκεις.

Και ναι, βοηθάει.

Αρχικά ας αποκωδικοποιήσουμε το σχήμα του προσώπου σου

1. Τετράγωνο

Έχεις πρόσωπο με «γωνίες». Το πλάτος του προσώπου σου είναι, περίπου, ίδιο με το μήκος του.

2. Στρογγυλό

Αυτό που καταλαβαίνεις. Οι πλευρές του προσώπου σου είναι στρογγυλοποιημένες και τα ζυγωματικά είναι το φαρδύτερο σημείο του προσώπου σου.

3. Οβάλ

Φαντάσου το πρόσωπο σαν ένα ανάποδο αβγό. Το σαγόνι είναι διακριτικό, με ελάχιστη καμπυλότητα και μικρότερο από το μέτωπο στο φάρδος.

4. Ορθογώνιο

Το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το σαγόνι, βρίσκονται όλα σε παρόμοιο μέγεθος. Ωστόσο το πρόσωπο είναι περισσότερο «μακρύ» απ ‘ ότι φαρδύ.

5. Τριγωνικό

Έχεις γωνίες στο πρόσωπο με το σαγόνι να έχει μεγαλύτερο φάρδος από τα ζυγωματικά που με τη σειρά τους δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο μέτωπο (σαν ανάποδο τρίγωνο δηλαδή).

 

Τώρα που έβγαλες άκρη, ας δούμε τα κουρέματα

1. Για τετράγωνο πρόσωπο

bradpitt5x3 resized

Ταιριάζουν συνήθως τα κοντά κουρέματα. Τόσο ο σβέρκος όσο και τα πλάγια του κεφαλιού είναι κοντοκουρεμένα, αφήνοντας εξίσου «χαμηλό» το look και στο πάνω μέρος. Θυμίζει στρατιωτικό αλλά τονίζει ιδανικά τις γωνίες του προσώπου.

2. Για στρογγυλό πρόσωπο

jonahhill5x3 resized

Το κλειδί εδώ, είναι να αφήσεις το σχήμα του προσώπου σου να τονίσει από μόνο του το κούρεμα. Αρκεί να αφήσεις περισσότερο μαλλί επάνω και να κουρέψεις πιο κοντά τα πλάγια. Οι φράντζες -εκτός του ότι δεν είναι της μόδας πια-είναι εκτός συζήτησης. Θα κάνουν το πρόσωπό σου να φαίνεται μικρότερο.

3. Για οβάλ πρόσωπο

tomford5x3 resized

Από τη στιγμή που υπάρχει μία ισορροπία στο σχήμα του προσώπου, η αλήθεια είναι πως κάθε κούρεμα βολεύει. Συμβουλέψου τον κουρέα σου για το επιθυμητό μάκρος. Πάντως είναι ό,τι πρέπει για όσους έχουν κατσαρή τρίχα.

4. Για ορθογώνιο πρόσωπο

channingtatum5x3 resized

Άλλο ένα σχήμα που βολεύει τα περισσότερα κουρέματα, αλλά με μία μικρή διαφορά: το συγκεκριμένο χτένισμα δεν ενθαρρύνει το μεγάλο μήκος στα πλάγια, καθότι θα επιμηκύνει ένα ήδη μακρουλό πρόσωπο. Έχε στο μυαλό σου πιο κλασσικά κουρέματα που απαιτούν ψαλίδι, αλλά όχι κάτι το υπερβολικά κοντό καθότι ο στόχος σου είναι να προσθέσεις πλάτος.

5. Για τριγωνικό πρόσωπο

jakegyllenhaal5x3 resized

Με φαρδιά ζυγωματικά και στενό κούτελο, μπορείς να δώσεις λίγο παραπάνω μήκος στο μαλλί σου τόσο στο πάνω μέρος του κεφαλιού, όπως και στα πλάγια. Κουρέματα τύπου pompadour που απαιτούν αρκετή τρίχα, ακούγονται ιδανικά για την περίπτωση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved