Τι είναι το drop fade κούρεμα και πώς θα το κάνεις σωστά

Ρωτήσαμε έναν ειδικό για την πινελιά που κάνει το undercut να ξεχωρίζει. 

Μπορεί το undercut να είναι μία απλή εφαρμογή στο κούρεμα σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει την τέχνη του. Πολύ περισσότερο, υπάρχει πάντα τρόπος για να το κάνεις να ξεχωρίζει. Το drop fade, είναι μία τέτοια τεχνική που, ακόμη και αν ακούγεται απλή, βασίζεται στην τέχνη και το σταθερό χέρι ενός σωστού κομμωτή. Εμείς, το βρήκαμε αυτό στο πρόσωπο του Παναγιώτη Κουρκούτα από το κομμωτήριο Stylissimo στη Γλυφάδα που αποφάσισε να μας δώσει τα φώτα του.

drop fade haircuts4

Αρχικά γιατί να το κάνεις

«Μπορεί το undercut να θέλει ξυριστική για τις  τρίχες στο πλάγιο μέρος του κεφαλιού, αλλά το απότομο και βαθύ ξύρισμα δεν βολεύει όλα τα κεφάλια. Και αυτό γιατί πολύς κόσμος μπορεί να έχει σημάδια ή ακόμη και ελιές που θα φαίνονται κάνοντας το κεφάλι να δείχνει αντιαισθητικό. Το drop fade είναι ένα «στρώμα» τρίχας ανάμεσα στο undercut και το πάνω μέρος του κεφαλιού, που λειτουργεί σαν «γέφυρα». Δεν είναι ξυρισμένο τελείως, αλλά έχει λιγότερη και δείχνει σαν σβήσιμο. Το κάνουμε κυρίως για να δένει καλύτερα με το υπόλοιπο χτένισμα» μας λέει ο Παναγιώτης.

dropfadesimg 6

Βολεύει για όλα τα undercut;

«Ακόμη και αν δείχνει πιο καλό σε χτενίσματα όπως είναι τα slick και τα pompadour, το drop fade κάνει για όλα τα ήδη χτενίσματος. Είτε θες να κάνεις τα μαλλιά προς τα πίσω, είτε στα πλάγια είτε να τα κρατήσεις κοντά πάνω, το fade out απλά θα κάνει το undercut σου να δείξει πιο στιλάτο. Και να «κρύψει» ατέλειες εάν και εφόσον υπάρχουν».

Ρίξε και μία ματιά στα κουρέματα του 2018.

Πώς θα το κάνεις

«Αρχικά πρέπει να πεις στον κομμωτή σου πως θέλεις drop fade στα πλάγια. Διαφορετικά αν ξεκινήσει για undercut θα πάρει όλες τις τρίχες που βρίσκονται στην περιοχή. Αυτό που θέλουμε στην ουσία, είναι να αφήσουμε 1-2 πόντους μήκος στα πλάγια, όπου οι τρίχες δεν θα ξυριστούν τελείως. Θα δείχνουν πιο «σβησμένες» χρησιμοποιώντας ψηλότερη σκάλα στην ξυριστική. Αυτό το κομμάτι θα δένει το ξυρισμένο του undercut με το τριχωτό πάνω μέρος του κεφαλιού. Το πόσο ψηλά θα είναι ή όχι, είναι στην επιλογή σου».

 


Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Κουρκούτα του κομμωτηρίου Stylissimo, Μικράς Ασίας 6, Γλυφάδα, 210 9648460.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved