Μήπως  να δώσεις μία ευκαιρία στη σάουνα του γυμναστηρίου;

Ωραία με τους μύες, αλλά τι γίνεται με την επιδερμίδα.

Στις Σκανδιναβικές χώρες δεν είναι μουρλοί. Έχουν ανακαλύψει τα οφέλη της σάουνας  και φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση αυτή σε όλο τον κόσμο από την δεκαετία του ’70. Και δεν είναι μόνο οι θερμίδες που θα κάψεις. Είναι όλα τ’ άλλα στα οποία βοηθάει. Από την μείωση των καρδιοαγγειακών παθήσεων μέχρι την πρόληψη εγκεφαλικών. Γίνεται δηλαδή δουλίτσα. Και η επιδερμίδα;

Δεν φαντάζεσαι τα οφέλη

Όπως και με όλα τα σημεία του σώματος, έτσι και με την επιδερμίδα υπάρχουν οργανισμοί που απαιτούν περισσότερη προσοχή από κάποιους άλλους. Που σημαίνει ότι αν βλέπεις καθημερινά το σώμα σου να γεμίζει με σημάδια από πόρους ή κοκκινίλες, είναι επειδή το δέρμα δεν μπορεί να αποβάλλει από μόνο του την βρόμα που έχει παγιδευτεί στον πόρο. Χρειάζεται βοήθεια. Και εδώ έρχεται η σάουνα.

Το μυστικό είναι στη ροή

Μπορεί να νομίζεις ότι είναι ο ιδρώτας που κάνει την διαφορά, αλλά το μυστικό κρύβεται στη ροή του αίματος. Με την υψηλή θερμοκρασία της σάουνας, η ροή αυξάνεται με το αίμα να καθιστά πιο θρεπτικές τις ουσίες που υπάρχουν μέσα στους ιστούς – άρα δυναμώνουν και την επιδερμίδα. Παράλληλα, φροντίζει (μαζί με την βοήθεια του ιδρώτα) να απομακρυνθούν τα όποια βακτήρια από το δέρμα βελτιώνοντας όχι μόνο την όψη αλλά και την κατάσταση της επιδερμίδας σου.

Μήπως να δώσεις μία ευκαιρία;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved