6 συμβουλές για να έχεις τα γένια σου στην πένα

Συν δύο grooming kits που αξίζει να αγοράσεις για να σε βοηθήσουν. 

Είσαι στη φάση που θες να αρχίσεις να περιποιείσαι λίγο παραπάνω τον εαυτό σου. Θες δηλαδή για παράδειγμα να πας να αγοράσεις κάποια προϊόντα για τα μούσια σου. Να τα προσέξεις λίγο παραπάνω. Ίσως γιατί βαρέθηκες να σου λέει συνεχώς η δικιά σου ότι την γρατζουνάνε, ή ότι είναι τόσο ακανόνιστα όσο και το χωροταξικό σύστημα της χώρας μας.

Κάπου εδώ, ανάμεσα στον φόβο να μην σε πουν μετροσέξουαλ και στην πραγματική περιποίηση που αναλογεί σε έναν άντρα, σου έχουμε 2 πρακτικά kit που κυκλοφορούν στην αγορά και που διαθέτουν, αναλυτικές οδηγίες και step by step κινήσεις και τρόπους εφαρμογής.
 

Δώσε βάση:

1. Απλώνοντας στην επιδερμίδα σου ένα ειδικό λάδι πριν το ξύρισμα, οι λεπίδες θα γλιστρούν επάνω στις τρίχες και θα γλιτώσεις κοκκινίλες και ερεθισμούς.

2. Τη στιγμή που αποφασίζεις να μεγαλώσεις μια γενειάδα αναλαμβάνεις μια σειρά δεσμεύσεων: οφείλεις να κάνεις trimming τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα και να πλένεις το πρόσωπό σου τουλάχιστον μία φορά την ημέρα 

3. Μέχρι που θέλεις να φτάσει το μούσι σου; Ποτέ μην του κόβεις τη φόρα κοντά στο σαγόνι.

header 1488808355 1100x513

 

4. Χρησιμοποίησε ξυριστική μηχανή με πολλαπλές λεπίδες. Θα γίνει το ξύρισμα πιο αποτελεσματικό. Η πρώτη λεπίδα όχι απλά κόβει τις τρίχες, αλλά τις ανασηκώνει επίσης από την επιδερμίδα. Συμβουλή: όταν αρχίζεις να νιώθεις τράβηγμα ή δυσφορία, ίσως είναι καιρός να αλλάξεις λεπίδες.

5. Το οίδημα που προκαλείται από το ξύρισμα και οι εσωτερικές τρίχες αρχίζουν με τη γενετική τάση για πολύ σγουρά γένια. Το ακανόνιστο σχήμα που έχουν τα σγουρά γένια και οι ρίζες τους κάνουν τις τρίχες να έχουν την τάση να μεγαλώνουν πίσω από την επιφάνεια της επιδερμίδας καθώς αναπτύσσονται εκ νέου μετά το ξύρισμα.

 

12 051909 the right way to use beard balm

 

6. Τα μουσάκια μπορεί να ήταν μόδα τη δεκαετία του ’90 αλλά έχουν αρχίσει να επιστρέφουν τα τελευταία χρόνια ως εναλλακτική λύση στα μούσια που καλύπτουν όλο το πρόσωπο. Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι αρχικά να αφήσεις τα γένια σου να μεγαλώσουν λίγο παραπάνω από το κλασικό μουσάκι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να επεξεργαστείς περισσότερες τρίχες όταν θα αρχίσεις να δίνεις σχήμα στα γένια σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved