Τι συμβαίνει και δεν είμαστε όλοι τόσο μουσάτοι;

Η επιστημονική επεξήγηση συν 4 tips για γενειάδα σαν του Μαυρογένη.

Θα το έχεις προσέξει και εσύ. Κάποια παλικάρια είναι λιγότερο τριχωτά στα μούσια. Για την ακρίβεια, προσπαθούν τόσο πολύ να «καλλιεργήσουν» μούσια, που τελικά κάνουν μία τρύπα στο νερό. Σπανομαρίες τους λέμε ,άτριχους τους φωνάζουμε και γενικά πέφτει δούλεμα.

Να λοιπόν όμως που όπως προκύπτει δεν φταίνε αυτοί, αλλά μία συγκεκριμένη ορμόνη που ακούει στο όνομα διυδροτεστοτερόνη – ή DHT για συντομία. Η DHT είναι παράγωγο της τεστοστερόνης και ευθύνεται για τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά του φύλου, όπως είναι δηλαδή ο τρόπος αναπαραγωγής. Ένα από αυτά είναι και η επιπλέον τριχοφυΐα σε συγκεκριμένα σημεία. Για την ακρίβεια η τεστοστερόνη μετατρέπεται σε DHT και ρέει άφθονη στο αίμα σου.

Κάποιοι πάντως έχουν μέχρι και πιτυρίδα στα γένια.

Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με τον οργανισμό σου – και τα γονίδια σου βέβαια. Αν το σώμα σου είναι ευαίσθητο στην DHT, το πιο πιθανό είναι πως θα βγάζεις περισσότερα μούσια απ’ ότι οι νάνοι στο Lord of The Rings. Αν πάλι δεν είναι ευαίσθητο, θα δυσκολευτείς. Οι επιστήμονες ωστόσο αναφέρουν πως δεν έχει να κάνει τόσο με τα επίπεδα της τεστοστερόνης, όσο με το γενετικό υλικό από το οποίο είσαι φτιαγμένος.

Μπορείς ωστόσο να το δουλέψεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα 4 πράγματα που θα φροντίσουν να αναπαραχθεί μεγαλύτερη ποσότητα DHT, είναι τα παρακάτω:

Γυμνάζεσαι περισσότερο
Φροντίζεις να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά
Μειώνεις ή και κόβεις το αλκοόλ
Προτιμάς ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς

Μην μασάς. Δώσε boost στις τρίχες σου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved