Τι συμβαίνει και σκοτώνεις κόσμο με την αναπνοή σου;

Ό,τι συμβαίνει μέσα στο στόμα σου και πως θα το κρατήσεις καθαρό.

Περπατάς στους διαδρόμους του γραφείου και πέφτουν πτώματα; Σηκώνονται νεκροί από τον τάφο; Μιλάς σε γυναίκες και μεταμορφώνονται σε πέτρα; Δεν είναι οι ατάκες σου φίλε μου αλλά η αναπνοή σου. Και όπως λένε πολύ σωστά οι διαφημίσεις το βούρτσισμα μόνο δεν αρκεί.

Αποκωδικοποιήσαμε τι γίνεται μέσα στο στόμα σου για να βάλεις τα πράγματα στη θέση του και να εξοντώσεις την δυσάρεστη αναπνοή.

 

Αρχικά γιατί μυρίζεις;

Στην περίπτωση που δεν έχεις χαλασμένα δόντια για να φοβίζεις τον κόσμο, καιρός να μάθεις πως αυτή η αποπνιχτική μυρωδιά από το στόμα σου είναι, πάνω-κάτω, φυσιολογική. Ο λόγος είναι τα βακτήρια που βρίσκονται στο στόμα σου.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, αυτά τα βακτήρια είναι καλά.  Δουλειά τους είναι να διασπούν τις πρωτεΐνες από τις τροφές που καταναλώνεις, έτσι ώστε να διασπόνται πιο εύκολα και γρήγορα στο στομάχι σου. Το πρόβλημα είναι πως από αυτή την διάσπαση, τα βακτήρια αφήνουν πίσω τους άλλα χημικά όπως το σουλφίδιο του υδρογόνου. Το συγκεκριμένο θυμίζει πολύ στη μυρωδιά του κλούβιο αβγό, οπότε καταλαβαίνεις γιατί ο κόσμος λιποθυμάει όταν ανοίγεις το στόμα σου.

Και τι κάνεις γι’ αυτό

Πολλά και διάφορα. Αρχικά δεν ξεχνάς να πλένεις δόντια. Υπάρχουν βακτήρια και βακτήρια μέσα στο στόμα. Όταν ξεχνάς να πλύνεις τα δόντια, τα βακτήρια τρέφονται από τα υπολείμματα των τροφών που έχουν μείνει στα τοιχώματα. Πάρτι δηλαδή.

Η μυρωδιά γίνεται ακόμα πιο αποπνιχτική και δεν σε πλησιάζει ούτε θηλυκή γάτα. Συνέχεια έχει η γλώσσα. Υπάρχουν ειδικά tongue cleaners για την γλώσσα σου, έτσι ώστε να απομακρύνεται ό,τι και αν άφησαν πίσω τους τα βακτήρια κατά την διάσπαση.Τέλος, κάνε πρωί-βράδυ πλύσεις με φθοριούχο διάλυμα. Δεν είναι μόνο η μυρωδιά που αφήνει. Είναι ότι δυναμώνει το σμάλτο των δοντιών, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύουν να σαπίσουν.

Και είσαι σούπερ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved