Το σκωτσέζικο ντους θα στείλει το μυαλό και το σώμα σου στα κόκκινα

Η εναλλαγή παγωμένου και καυτού νερού μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Επειδή μπορεί η άδεια να απέχει μερικές εβδομάδες ακόμα ή μπορεί να μην έχεις καν άδεια ή μπορεί να την πήρες νωρίς και να ετοιμάζεσαι να επιστρέψεις στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, έχεις ανάγκη από δυνάμεις και αντοχές ώστε να τα βγάλεις πέρα.
Ναι, υπάρχει η λύση του καφέ, των πολυβιταμινών και των συμπληρωμάτων, υπάρχει όμως και μία άλλη λύση που βρίσκεται και αυτή μέσα στο σπίτι σου: ένα καλό μπάνιο.

Για την ακρίβεια, όχι γενικά και αόριστα ένα καλό μπάνιο, αλλά ένα κολπάκι 90 δευτερολέπτων που θα στείλει την ενέργειά σου στα κόκκινα.

Για πάμε να το εξηγήσουμε:

Αντί να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, σόκαρε πρώτα τον εαυτό σου για 30 δευτερόλεπτα με παγωμένο νερό, ύστερα γύρνα στο σε καυτό για άλλο τόσο και το σκωτσέζικο ντους σου θα ολοκληρωθεί με μισό λεπτό κάτω από κρύο νερό.

Η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας του νερού ανοίγει τα τριχoειδή αγγεία, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιεί μυαλό και σώμα.

Επίσης, το σκωτσέζικο ντους έχει και άλλα οφέλη για την υγεία σου: μειώνει στο στρες (καθώς χτίζεις αντοχή), ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα (αφού αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων) και σε βοηθάει να κάψεις λίπος (αφού δημιουργεί το καλό καφέ λίπος).
Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved