Πώς θα κάνεις το κούρεμα του Thomas Shelby

Μαθήματα στυλ από το μεγάλο αφεντικό των Peaky Blinders.

Για τα κουρέματα του Arthur τα έχουμε ξαναπεί: άπαξ και αποφασίσεις να κάνεις ένα απ’ αυτά, το πιο πιθανό είναι πως θα κολλήσεις. Στην περίπτωση του Thomas Shelby, ο Cillian Murphy όχι μόνο κατάφερε να μας συστήσει τον πιο ιδιοφυή εγκληματία στην Αγγλία του Μεσοπολέμου, αλλά και εισάγει ένα ολοκαίνουργιο στυλ. Και όσον αφορά τον Thomas Shelby, εκτός από τα σακάκια, τα γιλέκα και τα κασκέτα, το κούρεμα είναι μία ξεχωριστή ομάδα από μόνο του.

Τι είναι

Στην Αγγλία έμεινε γνωστό ως ''post-military''. Ήταν το χτένισμα που προτίμησαν αρκετοί άντρες που γύρισαν ζωντανοί από τον Α’ Παγκόσμιο και που ήθελαν να ξεφύγουν από το κοντοκουρεμένο μαλλί εκείνης της περιόδου. Και κανείς δεν το έκανε τόσο τελειοποιημένα όσο ο Θωμάς ο Shelby.

Πώς θα το κάνεις

Το μαλλί του Thomas είναι μία ακόμη undercut παραλλαγή. Η ουσιαστική του διαφορά, βρίσκεται στο γεγονός ότι υπάρχουν μικρά σβησίματα στα καλοξυρισμένα πλάγια μέρη του κεφαλιού. Και αυτό ακριβώς πρέπει να πεις στον κουρέα σου να προσέξει αν θες να τα πετύχεις σωστά: να σου κοντοκουρέψει τον σβέρκο και όλο το πίσω μέρος μέχρι το ύψος της κορυφής  και να σου πάρει τα πλαϊνά αφήνοντας μικρά σβησίματα.

Το πάνω μέρος θέλει δεξιοτεχνία. Σε αντίθεση με τον μεγάλο του αδερφό, τον Arthur, ο Thomas έχει πιο κοντό μαλλί το οποίο δεν ρίχνει πίσω αλλά το αφήνει να πέσει μπροστά. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να πεις στον κουρέα σου να χρησιμοποιήσει ένα ψαλίδι αραίωσης για το πάνω μέρος του κεφαλιού σου, αλλά σε σημείο που το μήκος της τρίχας να δημιουργεί υποτυπώδη φράντζα. Ο Thomas δεν έχει στρωμένα μαλλιά. Χρησιμοποιείς πομάδα για να τα ανακατώσεις (σ.σ.: βάζεις καλή ποσότητα στα δάχτυλα σου και τα ανακατεύεις στο κεφάλι) και τέλος στρώνεις την φράντζα προς τα δεξιά αφήνοντας τη να πέσει. Όσο πιο ανακατωμένο το μαλλί, τόσο πιο κοντά είσαι και στο κούρεμα του Thomas.

 

Και είσαι έτοιμος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved