6 φάουλ υγιεινής που παρακαλάς να μην κάνει ο συνάδελφός σου

Πλένεις τα χέρια σου πριν ή αφού πας στην τουαλέτα;

Στη δουλειά δεν χωράνε δικαιολογίες σωστά; Και όχι μόνο στα όσα καλείσαι να αντιμετωπίσεις καθημερινά, αλλά και την προσωπική σου εμφάνιση. Δεν είσαι σπίτι σου και δεν είσαι ξάπλα στον καναπέ. Οφείλεις λοιπόν να είσαι σενιαρισμένος και καθαρός. Και η αλήθεια είναι πως δεν το τηρούν όλοι αυτό.

Πριν σκάσεις μύτη στο γραφείο την Δευτέρα που έρχεται, αναρωτήσουν πόσα από τα παρακάτω φάουλ κάνεις.

Αυτό που έχεις τσακωθεί με το ντους

Δεν ξέρουμε πόσο καλά τα πας με την καθημερινή υγιεινή, αλλά όσον αφορά το καθημερινό πρωινό ντους, πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου το εξής: το να κάνεις μπανάκι κάθε πρωί, δεν είναι μόνο καλό για την ατομική σου καθαριότητα. Είναι και ένδειξη σεβασμού σε κάθε άνθρωπο που θα συναντήσεις στο γραφείο. Κάθε φορά που έχεις πιάσει τον εαυτό σου να μυρίζει αλλά λες «έλα μωρέ δεν βαριέσαι», σκέψου τους συναδέλφους στις δίπλα καρέκλες, τους ανθρώπους που θα κάνετε μαζί  τα meetings, ή που θα ανταλλάξετε έστω μία καλημέρα. Βάλτο στην καθημερινή ρουτίνα. Εκτός και αν θες να βγάλουν βρόμα για σένα – στην κυριολεξία.

 

Αυτό που δεν ξέρεις τι είναι η οδοντόβουρτσα

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, από έναν άνθρωπο που μυρίζει το στόμα του. Αν οι συνάδελφοί σου το σιχαίνονται 1 φορά, οι γυναίκες που γνωρίζεις το σιχαίνονται 10. Τακτικό βούρτσιμα πρωί-βράδυ, στοματικό διάλυμα και επισκέψεις 2 φορές τον χρόνο στον οδοντίατρο για καθαρισμό. Αλλιώς θα είσαι καταδικασμένος να μυρίζεις σαν Ορκ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Αυτό το μπέρδεμα όταν πλένεις τα χέρια σου στο μπάνιο

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι παίζει και να μην το κάνεις επίτηδες, αλλά σε καλούμε να το συλλογιστείς. Κάθε φορά που πας για κατούρημα στο γραφείο, πότε ακριβώς πλένεις τα χέρια σου; Η λογική λέει μετά, αλλά η αλήθεια είναι πως αν πιάσεις τον «φίλο» σου εκείνη τη στιγμή, του έχεις μεταδώσει ένα σωρό μικρόβια και βακτήρια από πληκτρολόγια, καρέκλες, τραπέζια και λίγο-πολύ ότι έχεις αγγίξει στο γραφείο. Για την ακρίβεια, υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθεις στραβή αν ξεχάσεις να τα πλύνεις στην αρχή, παρά στο τέλος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δίνεις το χέρι σου σε κάθε συνάδελφο που συναντάς στην τουαλέτα. Οκ;

 

Αυτό που δεν τραβάς ποτέ καζανάκι

Ναι εντάξει, δεν θα το έλεγες ακριβώς θέμα grooming, αλλά από την στιγμή που έχει να κάνει με το κομμάτι της καθαριότητας πρέπει να το αναφέρουμε. Η λεκάνη της τουαλέτας έχει συγκεκριμένες ιδιότητες. Να κατουράς μέσα και όχι στον τοίχο. Αυτά για το «ψιλό». Για οτιδήποτε πιο «βαρύ», καλείσαι να καθαρίζεις πάντα τις βρομιές που αφήνεις πίσω σου, όσο τρομαχτικές και αν είναι για την ανθρώπινη φαντασία.  Καζανάκι και πάλι καζανάκι για να μην αφήνεις ΖΟΝΓΚ πίσω σου.

Αυτό με τα 100 κιλά άρωμα

Φίλε η κολόνια υποτίθεται ότι πρέπει να είναι διακριτική. Όχι να ψοφάνε μέχρι και οι μύγες τριγύρω σου. Λίγο στους καρπούς των χεριών και λίγο στο λαιμό. Διαφορετικά είσαι σαν κινούμενο αρωματικό αυτοκινήτου.

 

Αυτό που το μαλλί πετάει παντού

Τίμια και λακωνικά: άλλο έχω ένα στυλ συγκεκριμένο στο μαλλί και άλλο έρχομαι όπως ξύπνησα. Μπορεί το στυλ να περνάει στις γυναίκες, αλλά σίγουρα δεν θα εντυπωσιάσει τον προσωπάρχη. Βάλε ένα gel στο μαλλί να γιάνεις ρε παιδί μου…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved