Ένας χρηστικός οδηγός για το ζόρικο κούρεμα του Arthur Shelby

Εορταστικό look από τον πρεσβύτερο Peaky Blinder.

Αν μέχρι τώρα έχεις υπάρξει ένας πιστός φαν του Peaky Blinders, θα έχεις αντιληφθεί πως σε αυτή τη σειρά -εκτός από το στυλ- είναι και το grooming που αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι λατρείας. Και πόσο μάλλον το κούρεμα. Μιλάμε άλλωστε για μία εποχή όπου τα ανδρικά κουρέματα ήταν «απότομα» και επιθετικά στο styling, με αποτέλεσμα αυτό το στοιχείο να μην λείπει ούτε από την διάσημη Βρετανική σειρά. Και μιλώντας για κούρεμα, ας θυμηθούμε λίγο αυτόν εδώ τον τύπο.

Ο Arthur Shelby, είναι εκείνος ο τύπος που δεν θέλεις να συναντήσεις ποτέ στην πραγματική σου ζωή. Ο άνθρωπος που μπορεί να σου καρφώσει ένα μπουκάλι στο λαιμό, επειδή απλά ξύπνησε στραβά. Με απλούστερα ακόμη λόγια, ο Arthur Shelby είναι η Μάστιγα Του Θεού επί Γης. Κι’ όμως οι φανς, εκτός από τον θυελλώδη χαρακτήρα του, λατρεύουν και το κούρεμα του. Και είναι τόσο εύκολο να το κάνεις όσο φαίνεται.

d419d9981b125b54deab16d28a1bca04

Τι θα πεις στον κουρέα σου:

Το κούρεμα του Arthur θέλει μαεστρία για ένα βασικό λόγο: το μήκος του μαλλιού πρέπει να είναι τέτοιο  ώστε να «κάθεται» ακριβώς λίγο πιο κάτω από την κορυφή του κεφαλιού. Φαντάσου τα μαλλιά του Arthur ελεύθερα, χωρίς να είναι φτιαγμένα. Ο κουρέας σου θα πρέπει να σου κάνει ένα καλό undercut με την πιο χαμηλή σκάλα της ξυριστικής και, αν θέλεις, να σου κάνει «σβήσιμο» στα σημεία που ενώνονται τα πλάγια με το πάνω μέρος. Αλλιώς το κούρεμα θα είναι λίγο πιο πανκ απ’ ότι το είχες στο μυαλό σου.

Tumblr nwp35zkU9C1ucc6mao4 1280

Πώς θα το στιλάρεις:

Θα χρειαστεί να βάλεις αρκετή ποσότητα από πομάδα και θα έχεις γενικά στο νου σου ότι για ένα τέτοιο look, θα χρειάζεσαι πάντα πολύ υλικό. Τώρα δώσε προσοχή: εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα κουρέματα, μην παίξεις πολύ με το πιστολάκι. Στέγνωσε απλά το μαλλί χωρίς να του δώσεις όγκο μπροστά. Αν παρατηρήσεις, το μαλλί του Arthur δεν έχει όγκο. Απλά «φεύγει» προς τα πίσω. Αφού το στεγνώσεις βάλε μία καλή ποσότητα από δυνατή πομάδα και ανακάτεψε τη στα μαλλιά ΧΩΡΙΣ να τους δώσεις κατεύθυνση προς τα πίσω. Χρησιμοποίησε στη συνέχεια μία χτένα και με απαλές κινήσεις, αφού η πομάδα έχει πάει σε κάθε σημείο, δώσε κατεύθυνση στα μαλλιά προς τα πίσω όπως ο Arthur. Είναι ο πιο safe τρόπος ώστε να κάτσει το μαλλί στη θέση του και να κρατήσει το στυλ για όλη την ημέρα. Αν χρειαστεί κάνε και μερικές διορθωτικές κινήσεις με τα δάχτυλα.

Και προς Θεού, μην βγεις έξω και ξεκινήσεις να βαράς τον κόσμο…

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved