5 λόγοι για να ξυρίσεις τα γένια σου

Ήρθε ώρα να ακονίσεις την φαλτσέτα σου.

Στη φωτογραφία που βλέπετε τη φάτσα μου αριστερά, έχω μούσι. Ή μάλλον… είχα. Έχουν περάσει και κάτι μήνες. Είχα και μεγαλύτερο. Έπεσα κι εγώ θύμα αυτής της μόδας και τώρα που μου έφυγε αυτή η λόξα, δεν θέλω να το αφήσω ποτέ ξανά. Όσο καιρό είχα αυτό το στυλ, άκουγα από όλους την ίδια ατάκα: «Πώς είσαι έτσι;». Δεν ξέρω αν έφταιγε το μούσι, ή αν απλά ήταν μια ευκαιρία να μου πουν αυτό που ήθελαν από καιρό. Ήξερα ότι δεν μου πάει, αλλά ήθελα να μου βγάλω από μέσα μου κι αυτό το στυλιστικό απωθημένο. Μου πήρε καιρό να το αποχωριστώ. Ένιωθα ότι είχα σχέση με αυτό το μούσι. Ήξερα ότι πρέπει να το αποχωριστώ, αλλά δυσκολευόμουν. Έψαχνα λόγους και τρόπους για να το κάνω, φοβόμουν ότι αν το κάνω θα μοιάζω με νήπιο και κυρίως με βασάνιζε ως σκέψη η πρώτη αντίδραση συναδέλφων και φίλων. «Χαχα, πώς έγινες έτσι;»… «Χρήστο, εσύ;». Και άλλα τέτοια που σε κάνουν να νιώθεις αμήχανα και να αναρωτιέσαι «μα εσείς δεν μου λέγατε να το κόψω, τι γελάτε τώρα;».. Να τους αστράψεις κι ένα χαστούκι. Άντε με την κάθε… Λάσκαρη!

tumblr n1p2e9fqvM1rfwfq9o1 1280

Με τη μόδα του ναυαγού να έχει ξεπεράσει πια το peak της και να οδεύει πλέον στη φάση του.. ξεπερασμένου και του ντεμοντέ, φαντάζομαι θα είναι αρκετοί αυτοί που έχουν αρχίζει να ταλανίζονται από το δίλημμα «να το κόψω ή να μην το κόψω;». Προβλήματα που έχει ο κόσμος…

a388675950ff6e608695944ef0f4692b

 


Είσαι μπροστά στον καθρέφτη, ώρες ατελείωτες και καλείσαι να αποφασίσεις ανάμεσα στην κουρτίνα 1 και την κουρτίνα 2. Τη μία κοιτάς τον καθρέφτη σου και το αρχοντικό σου μούσι, που τόσο καιρό άφηνες με υπομονή και την άλλη καρφώνεις με το βλέμμα σου την ξυριστική σου μηχανή. Το σκέφτεσαι, το ξανασκέφτεσαι, τα παίρνεις, την παίρνεις και τα… παίρνεις όλα κόντρα! Χαλάρωσε, δεν είναι ανάγκη να το ξεριζώσεις. Δεν είναι γκαζόν. Έχουν και σκάλες οι μηχανές. Μπορείς να το πας σιγά-σιγά, να το κόβεις σταδιακά, ώστε να μην φαίνεται και πολύ απότομη η αλλαγή. Όσο σε βασανίζουν πάντως οι σκέψεις, εγώ θα σου δώσω κάποιους λόγους για να πάρεις την απόφαση, να πάρεις μια βαθιά αναπνοή και να τα κουρέψεις.

Λόγος νούμερο 1: Επιτέλους θα ξεχωρίζεις και θα σε… ξεχωρίζουν

giphy 2


Δεν βαρέθηκες να μοιάζεις κλώνος του τελευταίου κλαρινογαμπρού αυτής της χώρας; Σου αρέσει να είστε ένας για όλους και όλοι για έναν; Δεν θες να έχεις δικό σου στυλ; Οι 9 στους 10 άντρες έχουν φτάσει να δείχνουν ίδιοι σήμερα! Να σου λένε, «είσαι ίδιος με εκείνον τον ηθοποιό, απ’ την άλλη όμως μου θυμίζεις και τον γιο του χασάπη της γειτονιάς μας! Μοιάζεις επίσης με έναν μπάρμαν από ένα κλαμπ στην παραλιακή, με έναν ποδοσφαιριστή από τον Εδεσσαϊκό, έναν κομμωτή, έναν τραγουδιστή της ρέγκε, έναν χιπχοπά, έναν σκυλά και έναν χιπστερά. Κόψτο και δείξε το πρόσωπό σου. Εκτός αν ντρέπεσαι γι’ αυτό…


Λόγος νούμερο 2: Φάε χωρίς άγχος και ντροπές

giphy 3


Το μεγαλύτερο πρακτικό πρόβλημα εμφανίζεται στο φαγητό. Ποπο αηδία. Έχω δει άλλους (κι εμένα μαζί) να τους στέκονται φαγητά, καφέδες, σοκολάτες πάνω στο μούσι. Κι άντε να το καταλάβεις χωρίς να στο πει ο απέναντι. Κι εντάξει ο απέναντι, αν είναι Η απέναντι όμως; Ντροπή. Κι αηδία ταυτόχρονα. Να θες να φας μια τυρόπιτα βρε αδερφέ και να κάνεις το μούσι πιο ΄κει, λες και είναι το χαρτί της τυρόπιτας. Αντί να σε νοιάζει μην πέσουν τα ψίχουλα κάτω, να κοιτάς μη σου πέσουν στο μούσι. Εκτός αν για σένα είναι ένας τρόπος για να μη λερώνεις το πάτωμα. Οπότε κάνε το μούσι σου… τροφοθήκη και γλιτώνεις το σφουγγάρισμα.


Λόγος νούμερο 3: Δεν βολεύει βρε αδερφέ…

output cLEolC


Σε εσένα αρέσει το μούσι. Και στην άλλη μπορεί να αρέσει. Υπάρχουν πολλές που γουστάρουν το προφίλ του ναυαγού. Εδώ, όμως, είναι επίσης πρακτικό το θέμα. Υπάρχουν και κάτι μυγιάγγιχτες που σου λένε «Δεν μπορώ ρε παιδί μου, με ξύνει, με γαργαλάει, δεν βολεύει. Ούτε να σε φιλήσω δεν μπορώ». Εντάξει, δεν θα το κόψεις επειδή η άλλη έχει τριχοφοβία, αλλά πες αλήθεια, δεν βολεύει στις prive καταστάσεις.


Λόγος νούμερο 4: Ο Τομ Χανκς ΔΕΝ το άφησε για στυλ!

giphy 5


Το στυλ του ναυαγού μας αρέσει περισσότερο κι απ’ την ταινία. Έχεις κάνει…ναυαγός; Ξέρεις πώς είναι; Νομίζεις πως αν ήσουν ναυαγός θα σε ένοιαζε αν έχεις μούσι και πόσο συχνά θα το περιποιείσαι; Ο Γούιλσον, ο κολλητός του η μπάλα, ήταν πολύ πιο σημαντική από το μούσι του. Και σκέψου πόσα άλλα σημαντικά. Ας είχε ένα ξυραφάκι και θα σου ‘λεγα αν θα το ξούριζε ή όχι. Μην το παίζεις ναυαγός, γιατί η μόνη σχέση σου με τέτοια σκηνικά είναι οι φορές που ξάπλωσες στον καναπέ και είδες Survivor.


Λόγος νούμερο 5: Κέρδισε χρόνο, κέρδισε την… ελευθερία σου!

maxresdefault

Καταρχάς, αν ξυρίσεις το μούσι θα νιώσεις 10 κιλά ελαφρύτερος, 10 φορές πιο καθαρός και άλλες τόσες πιο απελευθερωμένος. Σαν να σε χτυπά φρέσκος αέρας χωριού! Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι θα πάψεις πια να τρως το χρόνο σου με την περιποίησή του. Χτενάκι για το μούσι, σαπουνάκι για το μούσι, λαδάκι για το μούσι, κεράκι κλπ. Βγάζεις μια υποχρέωση που από αρρενωπό χάρη στο μούσι σε έκανε θηλυπρεπή εξαιτίας της περιποίησής του.

Σκέψου τα όλα αυτά όσο θα σκέφτεσαι να το κόψεις και ίσως το ξεφορτωθείς και γίνεις άνθρωπος. Μπας και γίνεις ο εαυτός σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved