Μην απελπίζεσαι αν έχεις σπυράκια στην πλάτη

Συμβαίνουν αυτά, λύσεις υπάρχουν.

Η ακμή στην πλάτη μπορεί να είναι μία βασανιστική εμπειρία, η οποία δυστυχώς σε ακολουθεί πολλές φορές και μετά την εφηβεία. Μιλάω από προσωπική (πικρή) εμπειρία μιας και ταλαιπωρήθηκα για χρόνια, τουλάχιστον όσο δεν της έδινα τη σημασία που ζητάει επίμονα να της δώσεις.

Φυσικά η οποιαδήποτε ακμή, σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι ένα μικρό βασανιστήριο. Απλά η ακμή του προσώπου συνήθως δε συνοδεύεται από εκείνη τη δαιμονισμένη φαγούρα που σου χαρίζει η άλλη, η ενοχλητική ξαδέρφη της, η ακμή στην πλάτη. Για να μην πούμε για τα γουρλωμένα μάτια των κοριτσιών στην παραλία που την κοιτάνε λες και είναι κάποιο εξωγήινο τέρας.

bacne 1

Με αυτά και με αυτά, και ενώ αρχικά δεν ήθελα να παραδεχθώ το πρόβλημά μου, τελικά πήγα σε έναν δερματολόγο για να απαλλαγώ από αυτή την λαίλαπα. Επειδή στη δική μου περίπτωση η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, χρειάστηκε να κάνω και φαρμακευτική αγωγή.  Οι συμβουλές όμως που ακολουθούν είναι για καθημερινή χρήση και μπορούν να σε ανακουφίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό –αν όχι, καλό θα ήταν να επισκεφτείς και εσύ έναν ειδικό.

Το «καταραμένο» το DNA φταίει πρώτα από όλα

Άλλοι γεννιούνται ψηλοί, άλλοι κοντοί, άλλοι ξανθοί και άλλοι κάνουν φαλάκρα στα 25 τους. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα πολεμήσεις. Έτσι άλλος θα τρώει πέντε μπάρες σοκολάτες και τα σπυριά του δεν θα χαμπαριάζουν, ενώ εμείς έτσι και τη μυρίσουμε πετάμε καντήλες. Καλό είναι, λοιπόν, πρώτα από όλα να δεις σε ποια κατηγορία ανήκεις. Θα το καταλάβεις εύκολα δυστυχώς από τα «μπιμπίκια».

genetic small

 

Η ζάχαρη δε σου κάνει καλό

Το ξέρεις ότι η ζάχαρη δεν βοηθάει την κατάστασή μας έτσι; Και όταν λέμε ζάχαρη, δεν εννοούμε μόνο αυτήν που ρίχνεις με τη σέσουλα στον καφέ σου. Μιλάμε για όλες τις τροφές που έχουν υψηλό ποσοστό από αυτή. Να της αποφεύγεις εάν θες να μη μοιάζει η πλάτη σου με παλιά μοκέτα.

sugar 1

 

Χλιαρά ντους, «χλιαρά» σαπούνια, καθαρές μπλούζες

Βασική οδηγία προς ναυτιλομένους: τα καυτά νερά ερεθίζουν το δέρμα και καλούνε τα «σπυράκια» να κάνουν  πάρτι στην πλάτη σου. Χαλάρωσε, λοιπόν, και μην το κάνεις. Το χλιαρό νερό θα σε ανακουφίσει πολύ περισσότερο, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείς αντί για τα «σκλήρά» αφρόλουτρα των super market κάποιο άλλο με «μαλακό» PH πιο κοντά σε αυτό του ανθρώπινου δέρματος. Ζήτα από έναν φαρμακοποιό να σου προτείνει κάποιο.

ntous xliara

Άλλος ένας παράγοντας που «τσαντίζει» την ακμή είναι ο ιδρώτας. Προσανατολίσου με άλλα λόγια σε δύο ντους με χλιαρό νερό την ημέρα το καλοκαίρι και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, άλλαζε πολύ συχνά τα t-shirts που φοράς!   

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved