Τι μπορείς να κάνεις όταν ξεκινάει η καταραμένη η καράφλα στο κεφάλι σου;

Πολλά! Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.

Το ιστορικό συγκρότημα του prog-rock, οι θεοί Rush, κάποτε έντυσαν την εκπληκτική μουσική τους με στίχους για μία αδιαμφισβήτητη κατάρα που μαστίζει τους απανταχού άνδρες της υφηλίου. Το τραγούδι λεγόταν “I think I’m going bald" και παρομοίαζε (αν και μάλλον μιλούσε για το πώς κάποιος αρχίζει και να γίνεται βαρετός αλλά ας μείνουμε στους στίχους που καταλάβαμε λάθος και αγαπήσαμε με πάθος) το ξεκίνημα της καράφλας με την εκείνη την συνειδητοποίηση για πως τα χρόνια πάει πέρασαν και από εδώ και πέρα αρχίζουν οι δύσκολοι καιροί. Αντίο αθωότητα, καλημέρα σκληρή πραγματικότητα.

Δεν είμαστε και λίγοι εδώ μέσα, σε αυτά τα γραφεία, που μας τυραννάει αυτή εξωγήινη κατάρα. Γιατί να πέφτουν τα μαλάκια μας; Ε, πες μου γιατί; Φυσικά δεν είναι το τέλος του κόσμου -απλά όσο και καλά να το δεχθείς, γιατί μεταξύ μας δεν είναι κακό, όπως λένε και οι ειδικοί είναι ένδειξη περίσσιας τεστοστερόνης και όχι κάτι άλλο- παραμένει δύσκολο να το αγνοήσεις.

Είναι πάντα εκεί αυτοί οι «μισητοί» φίλοι και γνωστοί που σου θυμίζουν αυτό που θέλεις να ξεχάσει. Είναι εκείνα τα υποκοριστικά, όπως «ράφλας» από το καράφλας και «φλος» από το «καραφλός», που σου πληγώνουν τον εγωισμό (και θέλεις να τους σκοτώσεις).

Εμείς, από εδώ, σου στέλνουμε αγωνιστικούς και χαιρετισμούς και σου προτείνουμε να δεχθείς την πραγματικότητα με περηφάνια. Μπορεί να έχουμε λιγότερα μαλλιά για να χτενίζουμε, έχουμε όμως περισσότερο πρόσωπο για να πλένουμε –και μπράβο μας. Αν όμως, δεν το αντέχεις, δεν το μπορείς, μη φοβού! Λύσεις υπάρχουνε πολλές.

1. Μια βόλτα στον δερματολόγο

Αυτός εδώ είναι ένας άνθρωπος που θα σε καταλάβει, δεν θα σε κρίνει. Αυτός εδώ είναι επιστήμονας και μπορεί να σου βρει μια κάποια λύση. Καλύτερη διατροφή, συμβουλές ενάντια στο καταστρεπτικό άγχος που εντείνει την τριχόπτωση και κυρίως μπορεί να σου «δώσει φάρμακα» ή ειδικά προϊόντα που μπορούν να καθυστερήσουν το «κακό».

doctor

 

2. Άσε τίμιο μούσι

Μπορεί να σου φαίνεται παράλογο όμως όντως λειτουργεί αρκετά ως οπτικό τρικ, ως μία όμορφη ψευδαίσθηση (που πιάνει). Το κοντράστ του κοντοκουρεμένου κεφαλιού με ένα γεμάτο μούσι δημιουργεί μία πολύ δυνατή εικόνα –διώχνοντας τα βλέμματα από το εμφανές ζήτημα.

gif 10

 

3. Ψέκασε το για να φύγει

Η φαλάκρα δεν είναι κατσαρίδα για να της ρίξεις aroxol, ούτε τοίχος για να τον πλακώσεις στα γκράφιτι. Υπάρχουν όμως –ω ναι!- ειδικά σπρέι που κάνουν τρομερή δουλειά. Δεν λαδώνουν, δε λερώνουν, δε φεύγουν στη βροχή. Μία δοκιμή (στο βίντεο) θα σε πείσει.

 

4. Αναδάσωση

Το έκανε ο ΛΕΠΑ (Λευτέρης Πανταζής), το έκανε ο Γουέιν Ρούνει, εσύ πόσο καλύτερος άνδρας είσαι από αυτούς και διστάζεις να κάνεις το μεγάλο βήμα; Χαλάρωσε και μην σκέφτεσαι τις παλιές εκδοχές της εμφύτευσης, τότε που όσοι την έκαναν έμοιαζαν με τον χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ. Η επιστήμη τώρα έχει προχωρήσει πολύ, κάνει θαύματα. Είναι λίγο ακριβούτσικη επέμβαση αλλά αν την κανείς δε θα μπορεί κανείς να το αντιληφθεί –αρκεί να μην σε ήξερε και από πριν και ακούσεις ατάκα τύπου «τι έγινε φίλος, φυτέψαμε μαλλάκι»;

giph 20

 

5. Ξύρισε το, το τιμημένο

Κάνε τη μεγάλη κίνηση και τσάκισε τον κάθε μακρυμάλλη. Αρρενωπή εμφάνιση από τις λίγες, πείθει τα κορίτσια (βλέπε Μπρους Ουίλις) για τα πολλά «κυβικά» σου, είναι γνωστό πως τους αρέσει και αισθητικά. Ξύρισε κεφάλι, κλέψε τις γυναίκες τους, κατέβασε παράθυρο, κοίτα με ύφος και άσε τους με ανοιχτό το στόμα καθώς χάνεσαι στο ηλιοβασίλεμα καβάλα στο κάμπριό σου –ενώ ο ήλιος φωτίζει έντονα το πελώριο πρόσωπό σου. 

teliki



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved