Τα 6 βήματα που ακολουθούν όταν κόβεσαι στο Ξύρισμα

Άνδρες είμαστε, χαρακιές κάνουμε.

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα από τα ξυραφάκια που κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο, δύσκολα θα σου προκαλέσουν κάποια αμυχή. Όμως συμβαίνουν και ατυχήματα. Πόσο μάλλον για τους πιο παραδοσιακούς, που τελευταία έχουν υιοθετήσει την πάλαι ποτέ μέθοδο του παραδοσιακού ξυραφιού και προσπαθούν να μάθουν την τέχνη του.

Το πρόβλημα με τα κοψίματα είναι πως δεν τα αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα σοβαρά. Ρίχνουμε δηλαδή λίγο νερό, εφαρμόζουμε ένα τσιρότο πάνω στην πληγή και νομίζουμε πως ξεμπλέξαμε. Αλλά δεν πάει έτσι. Γιατί αν το αίμα που τρέχει είναι το ένα πρόβλημα, το δεύτερο είναι σίγουρα οι μικροοργανισμοί που μπορούν να κάνουν «ντου» στην ανοιχτή πληγή και να προκαλέσουν μολύνσεις. 

Και επειδή σίγουρα δεν το θες αυτό, σου έχουμε εδώ όλα όσα μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το κόψιμο.  

maxresdefault

 

1. Πίεσε μία ζεστή πετσέτα πάνω στο κόψιμο για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι το αίμα να σταματήσει ή να μειωθεί. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει να καθαριστεί η πληγή πολύ καλύτερα.

2. Βάλε πάνω στο κόψιμο ένα aftershave, κατά προτίμηση χωρίς αλκοόλ, ώστε να σκοτώσεις τα τυχόν βακτήρια από την πληγή.

3. Πίεσε στην πληγή ένα παγάκι για 15-30 δευτερόλεπτα ώστε να προκαλέσεις πίεση στα αγγεία και να σταματήσεις την αιμορραγία. Κάποια κοψίματα είναι επίμονα.

4. Βάλε στο κόψιμο μία μικρή ποσότητα από αχρησιμοποίητο lip balm. Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσεις μέσα το αίμα και έξω τους μικροοργανισμούς.

5. Εφάρμοσε μία μικρή ποσότητα από καταπραϋντική κρέμα ή άλλου είδους balsam. Θα έχεις βάλει ούτως ή άλλως στο πρόσωπο μετά το ξύρισμα, αλλά η περισσότερη ποσότητα στο σημείο θα σε ανακουφίσει από τον πόνο.

6. Αν τίποτε από τα παραπάνω δεν σε πείθει, χρησιμοποίησε το all time classic αιμοστατικό στικ. Το μόνο που ενδεχομένως να σου προκαλέσει είναι ένα μικρό τσούξιμο, αλλά το αίμα θα σταματήσει 100%.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved