5 λόγοι για να το ρίξεις στην πρωινή γυμναστική

«Πονάει» αλλά αξίζει.

Κοιτάς έξω από το παράθυρο και βλέπεις έναν τύπο να τρέχει και αναφωνείς: «Πού πα ρε Καραμήτρο πρωινιάτικα;» σκεπτόμενος ότι είσαι ο έξυπνος που θα γυμναστεί ξεκούραστα το απόγευμα μετά τις δραστηριότητες της μέρας. Μόνο που κάπου εδώ θα σε διακόψουμε. Σκέφτεσαι λάθος για τον δρομέα.  Έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με σένα.

Διάβασε λοιπόν τα παρακάτω tips και ενδέχεται να βρεις κάποιον εξαιρετικό λόγο για να ξυπνάς λίγο νωρίτερα πηγαίνοντας για γυμναστική.

 

1. Οι ορμόνες το πρωί είναι καλύτερός σου φίλος

Μπορεί το πρωί που ξυπνάς να είσαι «ζαμπόν» ωστόσο οι ζωτικής σημασίας ορμόνες (π.χ. η τεστοστερόνη), που βοηθούν στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας χτυπάνε «κόκκινο» τέτοιες ώρες. Κάνοντας πρωινή  προπόνηση λοιπόν έχεις πρακτικά καλύτερες συνθήκες σωματικά έτσι ώστε να πετύχεις καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  

 

 

2. Προπόνηση στο μάξιμουμ

Δεν πα να χρειαστείς και δυο καφέδες για να σηκωθείς, άπαξ και τα καταφέρεις, είσαι τόσο «τρελαμένος» με αυτό που κάνεις που είναι βέβαιο ότι δεν θα κλέψεις ούτε σε μία άσκηση. Εσύ ειδικά που τόσο καιρό πας για προπόνηση μετά από δραστηριότητες ολόκληρης μέρας είναι βέβαιο ότι δεν θα έχεις την ενέργεια με την οποία ξύπνησες το πρωί.

 

3. Μεγαλύτερη συγκέντρωση στη σχολή ή το γραφείο

Μετά από άσκηση το σώμα βρίσκεται ακόμα σε εγρήγορση. Το ίδιο συμβαίνει και αρκετό χρόνο μετά το τέλος της προπόνησης, κάτι που θα σε βοηθήσει στις μετά-gym δραστηριότητές σου.

Αν έχεις πρόβλημα με την πρωινή σου ενέργεια, ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα προ-προπονητικό ρόφημα θα βοηθήσει στην ενίσχυση της εστίασης, της ενέργειας, της δύναμης και της αντοχής, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και  για πολλές ώρες αργότερα.

 

4. Δώσε ρυθμό στο μεταβολισμό σου

Χωρίς αμφιβολία, είναι δεδομένο ότι με την άσκηση λειτουργεί και ο μεταβολισμός σου. Το πόσο θα τον επιταχύνεις εξαρτάται ξεκάθαρα από την ένταση και την ποιότητα της άσκησής σου. Από τη στιγμή λοιπόν που έχεις μεγαλύτερη ενέργεια το πρωί, εκτός από την ποιότητα της άσκησης έχεις τη δυνατότητα να τονώσεις αφάνταστα τον μεταβολισμό σου δίνοντάς του το κατάλληλο boost για την υπόλοιπη μέρα. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται περισσεύον μετα-προπονητική κατανάλωση οξυγόνου ή EPOC.

Αν θες καλύτερα αποτελέσματα μετά την προπόνηση κάνε καρδιαγγειακές δραστηριότητες, όπως υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση.

 

5. Αλλάζει η διάθεσή σου

Πας στο γραφείο το πρωί και ακουμπάς την (αγύμναστη) κοιλιά σου. Εκείνη τη στιγμή νιώθεις το σουβλάκι της προηγούμενης νύχτας και αισθάνεσαι απίστευτα σάπακλας. Σε διαβεβαιώ ωστόσο πως θα σου συμβεί το ακριβώς αντίθετο αν αντί για το λιπποκοίλι ακουμπήσεις μια σφιγμένη κοιλιά, την οποία γύμνασες πριν μισή ώρα.

 

 

Τίποτα δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα από την ολοκλήρωση μιας αποτελεσματικής προπόνησης, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved