4 tips για να τρως πιο σωστά όταν είσαι έξω

Θες να προσέξεις αλλά σε πιάνουν λιγούρες;

Όταν είσαι στο δρόμο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε ανύποπτο χρόνο το στομάχι θα σου παίξει παράξενο παιχνίδι. Κάποια στιγμή θα πεινάσεις και εσύ που σε έπιασε η λιγουρίτσα από το πουθενά δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι το σπίτι. Πόσο δε μάλλον αν η διαδρομή που κάνεις δεν είναι σπίτι-γραφείο-γραφείο-σπίτι ή Παγκράτι-Κολιάτσου αλλά κάτι τύπου Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά-Κομοτηνή και γενικώς οποιαδήποτε διαδρομή έχει τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων.

Επειδή η πρώτη σου επιλογή είναι να σταματήσεις σε τίποτα fast food ή περίπτερα για κρουασάν, στο Ratpack σου προσφέρουμε ένα διαφορετικό πλάνο, πιο υγιεινό και ενδεχομένως καταλληλότερο για την περίσταση της διαδρομής.

Διότι καλό και απολαυστικό το λαχταριστό φαγητό στα fast-foodάδικα –δεν θα μας χαλούσε να άνοιγε κάνα Wendy’s στην Εθνική – αλλά καλό είναι μην κατεβάζεις τροφές που θα σε φουσκώσουν, αλλά αυτές που θα διατηρήσουν τα ενεργειακά σου επίπεδα, θα τροφοδοτούν τους μύες και θα σε βοηθήσουν στη γρήγορη ανάκαμψη.

 

1. Δεν θέλω αηδίες. Μόνο υγιεινά

landscape 1481823535 unspecified 3

Όπως σου είπα πριν, αν περάσεις έξω από fast-foodάδικο, κάνε μια προσπάθεια. Πέρνα απ’ έξω και φύγε. Ο προορισμός σου μπορεί να είναι ένα ταπεινό παντοπωλείο που θα σου προσφέρει υγιεινά τρόφιμα-φρούτα, σακχαρώδη καρότα, ξηρούς καρπούς, χούμους ή ένα σούπερ μάρκετ που διαθέτει σαλάτα. Το ξέρω, είναι δύσκολο. Αλλά δεν είναι το φαγητό αυτό που θα κάνει καλύτερη τη διαδρομή, αλλά η παρέα.

 

2. Πρωτεΐνη δαγκωτό

Beef Up

Μην την αψηφάς την πρωτεΐνη. Μπορεί να σου δίνει όγκο, αλλά δεν είναι μόνο αυτή η χρησιμότητά της. Ιδιαίτερα όταν χρειάζεσαι ενέργεια- καλή ώρα στο ταξίδι-, προσέφερε στον οργανισμό σου υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και όλα θα σου πάνε καλύτερα.

Τρώγοντας σωστή ποσότητα πρωτεΐνης – που θα περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα - για το επίπεδο βάρους και δραστηριότητάς σου, σταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος (αποτρέποντας την υστέρηση της ενέργειας), σε κρατά δυνατό και κυρίως, ετοιμοπόλεμο.

 

3. «STOP» σε απαγορευμένα τρόφιμα

SV Fried Chicken 5

Στα είπα και πριν, μη τα ξαναλέμε. Είναι τρόφιμα που λαχταράς, αλλά παραδέξου το, μπορεί να σου κάνουν το στομάχι άνω κάτω. Πού να μπλέκεις φίλε. Άσε. Ιδιαίτερα αν έχεις και κόσμο – ειδικά γυναίκα – το ρεζίλι από τις εσωτερικές εκρήξεις παραμονεύει. Με λίγα λόγια όταν βρίσκεσαι στο δρόμο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγεις τρόφιμα που εκκενώνουν ενέργεια και ξεφουσκώνουν τη διάθεση.

Με λίγα λόγια απέφυγε τα εξής:

(1) Απλούς υδατάνθρακες ή υψηλές γλυκαιμικές τροφές, όπως σόδες, επεξεργασμένα προϊόντα σιτηρών ή σνακς ζάχαρης.

(2) Οτιδήποτε τηγανητό.

(3) Μη λιπαρά επιδόρπια και γλυκαντικά, τα οποία φορτώνονται με χημικά που το σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει εύκολα.

(4) Οτιδήποτε μερικώς υδρογονωμένα (αυτό περιλαμβάνει την κρέμα γάλακτος nondairy, μαργαρίνη και τα περισσότερα συσκευασμένα ψημένα προϊόντα).

 

4. Το νερό θα το σέβεσαι. Το νερό

how to lose weight fast water 1508238872 8653

Εντάξει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα φας μόνο φαΐ χωρίς νεράκι του Θεού. Αντί βέβαια να έχεις ένα παγούρι ή μπουκαλάκι, κάνε την καλή και πάρε δυο-τρία παραπάνω. Δεν έχει να κάνει μόνο με την ανακούφιση όταν θα ξεδιψάς. Το πόσιμο νερό είναι το κατάλληλο συστατικό για να αποφύγεις συμπτώματα από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, για να κρατήσεις το δέρμα σου φρέσκο, ενώ για όσους προσέχουν τη σιλουέτα, τους κόβει την όρεξη.

Το πιστεύεις ή όχι, πολλοί από τους ανθυγιεινούς πόθους που βιώνουμε στο δρόμο μπορούν να ικανοποιηθούν με ένα δροσιστικό ποτηράκι καθαρού νερού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved