Τρία γεύματα για να καλμάρεις το hangover σου

Όλα γύρω σου γυρίζουν #νοτ

Μόλις ξύπνησες. Το κεφάλι γυρίζει και τα αυτιά βουίζουν. Κάτι περίεργο συμβαίνει στο στομάχι και ένα κάψιμο διαπρέπει στον οισοφάγο. Μιλάει ακόμα το ποτό και έχει ξεκινήσει την κούρσα του το hangover. Πρέπει να φας ναι; Αλλά να ξέρεις τι πρέπει να φας.

Το Business Insider ρώτησε έναν από τους πιο διάσημους διατροφολόγους για το τι πρέπει να καταβροχθίζουμε την επόμενη μέρα και εμείς το ετοιμάσαμε για σένα.

Μακριά από χάπια ε;

 

1. Πρωινό: Ομελέτα με μανιτάρια ή αβγά ποσέ με φρυγανισμένο ψωμί

heres what to eat and drink when youre hungover according to science 3

Το μυστικό της επιλογής εδώ, είναι η ενέργεια που προσφέρουν τόσο τα μανιτάρια όσο και τα αβγά για να μπορέσει να βγει η μέρα. Το τυρί καλύτερα να το αφήσεις απ’ έξω μιας και μπορεί να σου προκαλέσει δυσπεψία με αποτέλεσμα ακόμη χειρότερους πονοκεφάλους.  Επίσης αν πρέπει να πιεις κάτι, προτίμησε τοματοχυμό. Ακούγεται αηδία, αλλά θα σε βοηθήσει να χωνέψεις, θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός και θα προστατέψει τα κοιλιακά τοιχώματα.

 

2. Μεσημεριανό: Σούσι ή σούπα μίσο

 media 12772 salmon avocado sushi.CACHE 620x305 crop

ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ. Υπάρχει λογική εξήγηση. Οπωσδήποτε χρειάζεσαι λιπαρά, αλλά υγιή λιπαρά. Και αυτά βρίσκονται στο σούσι. Ειδικά αν ποντάρεις σε ρολά που έχουν σολόμο και αβοκάντο, έχεις ήδη εμπλουτίσει τον οργανισμό με Ω-3 (βρίσκεται στα θαλασσινά). Το αλάτι σε οτιδήποτε φαστφουντοειδές μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι πως είναι η σωστή επιλογή, αλλά σε αυτό μπορεί να σε καλύψει μία σούπα μίσο που βοηθά στην πέψη, καθαρίζει το αίμα και έχει ιχνοστοιχεία και βιταμίνες – κυρίως Β12.

 

3. Βραδινό:  Μπέργκερ ή μπριζόλα

asd

Οπα τι; Ναι μπέργκερ. Το κόκκινο κρέας είναι ίσως η μεγαλύτερη πηγή πρωτεΐνης και θα συμπληρώσει την όποια ενέργεια έχει εξαντληθεί από το σώμα σου κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν πάλι το ψωμί και οι σως  δεν βοηθούν το στομάχι, καλύτερα να προτιμήσεις μία μπριζόλα. Σε κάθε περίπτωση το μοσχαρίσιο κρέας είναι φίλος σου και θα σε φέρει στα ίσια σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved