Με αυτές τις 2 ασκήσεις θα είσαι fit για μια ζωή

Δια βίου άθληση.

Η γυμναστική έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας ενώ στους πιο πιτσιρικάδες είναι το απόλυτο must. Τι όχι; Σαπίζεις στον καναπέ σου και τρως junk food ρε ρεμάλι; Σταμάτα ότι κάνεις τώρα κι ετοιμάσου να σε βάλουμε σε πρόγραμμα.

Μη φανταστείς κάτι εξωφρενικό αλλά κάτι απλό (αν και σχετικά απαιτητικό) όπως το προτείνει ο Dr. Michael Joyner, ένας ειδικός ερευνητής που θεωρείται κορυφή στον χώρο.

Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι πως θα γίνεις ντούκι σαν τους Βίκινγκς αλλά πως θα κρατηθείς fit για μια ζωή.

old man

Ο αγαπητός ερευνητής προτείνει δύο ασκήσεις: τα burpees και το σχοινάκι. Γιατί;  Διότι μπορείς να κάνεις πολλά διαφορετικά προγράμματα για να αυξήσεις τη δύναμη σου. Με αυτά τα δύο όμως και δύναμη αυξάνεις και αντοχή! Και το δεύτερο αποτελεί το κλειδί για μια καλή σωματική κατάσταση που θα κρατήσει για πολλές πολλές δεκαετίες.

1. Burpees

Πάρε θέσεις για squat μέχρι οι μηροί σου να έρθουν παράλληλα προς το έδαφος. Στη συνέχεια τοποθέτησε τις παλάμες σου στο πάτωμα. Τίναξε τα πόδια σου προς τα πίσω όσο πιο μακριά μπορείς, διατηρώντας τα χέρια σου τεντωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης. Μόλις τα πόδια σου ακουμπήσουν ξανά στο έδαφος, μάζεψε τα προς τα εμπρός και στη συνέχεια πήδα ψηλά και μόλις προσγειωθείς πάρε πάλι θέση για squat.

 

2. Σχοινάκι

Άσκηση: Αλματάκια σε συνδυασμό με τις περιστροφές του σχοινιού. Το σχοινάκι είναι βέβαιο ότι εκτός από τις γάμπες σου θα τεστάρει σε μεγάλο βαθμό και τα νεύρα σου, ιδιαίτερα αν έχεις να καταπιαστείς μαζί του από εκείνο το αλησμόνητο διάλειμμα στην τρίτη δημοτικού.
Προσοχή: Φρόντισε να μην λυγίζεις γόνατα και το άλμα να γίνεται με τις μύτες των ποδιών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved