Τι σχέση έχουν τα καυτερά φαγητά με την τεστοστερόνη τελικά;

Όσο διαβάζεις, εμείς παραγγέλνουμε «ινδικό».

Κάποιοι εδώ στο Ratpack αγαπάμε λίγο παραπάνω τις πιπεριές τσίλι και προσπαθούμε να μυήσουμε και τους υπόλοιπους σε αυτή την επικίνδυνη διατροφική ιεροτελεστία, αφού όπως σου έχουμε γράψει πέρα από την πωρωτική γεύση βοηθάνε πολύ και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Και είναι και σύμμαχοι στο να χάσεις κάνα κιλό.

Όμως τι σχέση έχουν με την τεστοστερόνη; Όχι μην σκεφτείς ότι επειδή καίνε σου προσφέρουν «καυτές εμπειρίες» από μόνα τους. Ούτε επειδή καίγεσαι ζωντανός, ότι αυτό σε ωθεί να ψάχνεις κάποιο θηλυκό θύμα για να ξεσπάσεις.

al pacino spicy food 4

Σε έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Grenoble αποδεικνύεται πως οι άνδρες που προτιμούν τα καυτερά φαγητά έχουν χαρακτήρα περισσότερο περιπετειώδη, ρισκαδόρικο και σεξουαλικά ενεργό. Με άλλα λόγια, όποιος τολμάει στο φαγητό θα τολμήσει και στο κρεβάτι, αφού όπως φαίνεται η αυξημένη τεστοτερόνη του τον οδηγεί σε αυτές τις συμπεριφορές.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει μία από τις υπεύθυνες της έρευνας, η Laurent Begue: «Τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται να εναρμονίζονται με αυτά άλλων ερευνών, αφού είναι φανερή η σχέση μεταξύ τεστοστερόνης και συμπεριφοράς που εμπεριέχει ρίσκο τόσο στον επαγγελματικό όσο και τον σεξουαλικό τομέα».

Τεστοστερόνη σημαίνει ρίσκο. Τσίλι είναι ρίσκο. Άρα τσίλι πιπεριά δείχνει αυξημένη τεστοστερόνη. Κατάλαβες αφού;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved