18 καθαρά λεπτά γεμάτα ιδρώτα και άμμο

Πέντε ασκήσεις χωρίς όργανα σε ένα πρόγραμμα που μπορείς να το κάνεις ακόμα και στην παραλία.

Στις διακοπές κάλό έιναι να κάνουμε αυτό που λέει η λέξη, να διακόπτουμε την καθημερινή μας ρουτίνα και να ρίχονυμε ρυθμούς. Ξέρω όμως ότι είστε ακρετοί εκεί έξω που θέλετε να μην χάνετε προπόνηση ούτε και όταν βρίσκεστε στην παραλία. Για σένα δουλεύουμε, αφού σου έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για παραλία.

Ε, σκεφτήκαμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Και σου έχουμε ετοιμάσει 6 ασκήσεις, χωρίς όργανα. Μην το βλέπεις έτσι, μιλάμε για 21 λεπτά σερί προπόνησης. Θα πέσουν κορμιά.

1. Προβολές με άλμα

Κάνει προβολή με το δεξί πόδι μέχρι το αριστερό σου γόνατο να ακουμπήσει σχεδόν στο έδαφος. Κάνε άλμα και φέρε το δεξί πόδι πίσω και το αριστερό μπροστά. Προσγειώσου σε θέση για προβολή και επανάλαβε.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: Μέγιστος αριθμός σε 1 λεπτό | Διάλειμμα:-

 

2. Bodyweight squats

Πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Λύγισε τα γόνατα σου και ρίξε το βάρος στους γλουτούς. Χαμήλωσε όσο πιο χαμηλά μπορείς και κάνε δυναμικά την αντιστροφή κίνηση για να επιστρέψεις στην αρχική θέση. Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης το κεφάλι σου θα πρέπει να είναι σταθερό και να κοιτάει μπροστά, ενώ η πλάτη σου πρέπει να είναι ίσια.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: Μέγιστος αριθμός σε 1 λεπτό | Διάλειμμα: -

3. Σανίδα

Πάρε θέσεις για κάμψεις, όμως στηρίξου στους αγκώνες και τους πήχεις και όχι στις παλάμες σου. Η πλάτη ίσια και πίεσε τους κοιλιακούς και τους γλουτούς σου. Μείνε σε αυτή τη θέση όσο περισσότερο μπορείς χωρίς να χαλαρώνουν οι γοφοί σου.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: Μέγιστος αριθμός σε 1 λεπτό | Διάλειμμα: -

4. Κάμψεις από θέση «V»

Πάμε σε κάτι που θυμίζει λίγο από γιόγκα. Χέρια ανοιχτά, ελαφρά λυγισμένα, λίγο πιο έξω από το κεφάλι, πόδια ελαφρά λυγισμένα και ακουμπάς μόνο με τις μύτες στο έδαφος, σχηματίζοντας με το κορμί σου σχήμα «V». Έχοντας παλάμες και πόδια σταθερά, λυγίζεις τα χέρια και φέρνεις το βάρος σου προς τα εμπρός σηκώνοντας ελαφρά το κεφάλι προς τα επάνω και μέχρι το στήθος να φτάσει στο ύψος από της παλάμες σου. Κάνε την αντίστροφη κίνηση για να πειστρέψεις στην αρχική θέση.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: Μέγιστος αριθμός σε 1 λεπτό | Διάλειμμα: -

5. Κάμψεις «διαμάντι»

Παίρνεις θέσεις για κάμψεις, αλλά φροντίζεις ώστε να οι αντίχειρες και δείκτες των δύο χεριών να ακουμπάνε μεταξύ τους (αντίχειρας με αντίχειρα, δείκτης με δείκτη) σχηματίζοντας ένα «διαμάντι». Χαμήλωσε το στήθος σου, μέχρι να φτάσει στο κέντρο του «διαμαντιού».

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: Μέγιστος αριθμός σε 1 λεπτό | Διάλειμμα: -

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved