Κυκλική προπόνηση κατευθείαν από το ασκησιολόγιο το Ντάνιελ Κρεγκ

Δεν χρειάστηκε να φτάσουμε στα άδυτα της MI6 για να μάθουμε πώς γυμνάζεται ο Τζέιμς Μποντ.

Τα έμαθες τα νέα, μάλλον. Ο Ντάνιελ Kρεγκ θα πρωταγωνιστήσει και επίσημα στη νέα ταινία του James Bond που θα βγει στις αίθουσες το Νοέμβριο του 2019. Τις προάλλες σου είχαμε παρουσιάσει μια προπόνηση για στήθος και πλάτη που κάνει ο Kρεγκ, τώρα σου φέρνουμε στο πιάτο μια κυκλική, από αυτές που σίγουρα θα χρειαστεί εν όψει των γυρισμάτων.

Τρεις ασκήσεις, με 90'' διάλειμμα μετά το τέλος κάθε κύκλου, δηλαδή μετά από 30 συνολικά επαναλήψεις/γύρο. Ζόρικο, αφού μέσα στο κόλπο υπάρχουν και πολλά κιλά.

Όμως, δεν γίνεται αλλιώς. Εξάλλου, Μπόντ είσαι αφού. Μασάς από κάτι τέτοια;

1. Clean and Press

Πόσο πωρωτικό το clean and press, ε; Δεν ξέρω κάποιον που να μην του αρέσει. Για να ξεκινήσεις κάνε βαθύ κάθισμα με πλάτη ίσια και πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων και πιάσε την μπάρα. Σήκωσε δυναμικά την μπάρα στο ύψος του στήθους, φέρνοντας τη κάτω από το πιγούνι και γύρνα λύγισε ξανά τα γόνατα σε θέση για squat. Πρόσεξε οι αγκώνες σου να μην κλείνουν και να είναι λυγισμένοι προς τα έξω σε ορθή γωνία. Με τα πέλματα να σου δίνουν ώθηση, σήκωσε το σώμα σου και ταυτόχρονα τέντωσε τα χέρια σου φέρνοντας την μπάρα πάνω από το κεφάλι σου. Χαμήλωσε τη με προσοχή στο ύψος των ώμων και στη συνέχεια ακούμπησε τη στο πάτωμα, προσέχοντας η πλάτη σου να μένει σταθερή σε ίσια θέση.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 90''

 2. Άρσεις γονάτων (πλάγια)

Χέρια λίγο πιο έξω από το ύψος των ώμων και τα πόδια σου ακουμπάνε στο έδαφος. Σηκώνεις τα γόνατα προς τα αριστερά  και, προσέχοντας να είναι ενωμένα κλειστά, τα φέρνεις στο σώμα σου μέχρι οι μηροί να είναι κάθετοι προς τον κορμό σου. Μείνει για λίγο την τελική θέση και γύρνα στην αρχική.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 90''

3. Step με μπάρα

Ισορρόπησε την μπάρα στους ώμους σου και τοποθέτησε το δεξί σου πόδι στην υπερυψωμένη επιφάνεια που έχεις μπροστά σου (αν βρίσκεσαι σε προχωρημένο επίπεδο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα box) και πίεσε το σώμα σου προς τα επάνω παίρνοντας ώθηση από τη φτέρνα σου μέχρι να φτάσει στο box και το αριστερό σου πόδι. Γύρνα στο έδαφος με το δεξί πόδι, λυγίζοντας το αριστερό γόνατο και σφίγγοντας τους γλουτούς σου. Κάνε όλες τις επαναλήψεις από το ένα πόδι και στη συνέχεια δοκίμασε με το άλλο.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 | Διάλειμμα: 90''



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved