Και πώς να γίνεις φέτες με αυτά που τρως;

Πέντε τροφές που καταστρέφουν τις ελπίδες σου για 6pack.

ΟΚ, καλή η μπακίτσα και από ότι ακούγεται δεξιά κι αριστερά δεν είναι λίγες οι γυναίκες που προτιμούν να μην είσαι flat εκεί κάτω. Αν ωστόσο δεν σε πιάνουν οι συγκεκριμένοι ψίθυροι και έχεις βάλει σκοπό να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να αποκτήσεις μπόμπα κοιλιακούς, καλό είναι να ξέρεις πως χρειάζεσαι τρία πράγματα: γυμναστική, πείσμα και σωστή διατροφή.

Το τελευταίο κράτα το καλά. Γιατί υπάρχουν αυτές οι τροφές που όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Αν θες, λοιπόν, να πετάξεις κοιλιακούς, φρόντισε να πετάξεις τα παρακάτω στα σκουπίδια.  

1. Τα λευκά επεξεργασμένα αμυλούχα που έχεις στα ντουλάπια σου

Μην κάνεις τον αθώο. Ρύζι, μακαρόνια, ψωμί: όλα στην τροφοθήκη σου,  όλα «ντυμένα» στα λευκά. Και η αλήθεια είναι ότι όσο νόστιμα είναι τα λευκά, τόσο δύσκολα τα ξεφορτώνεσαι από την κοιλιά σου. Όσο και αν τα μαγειρεύεις χωρίς σάλτσες, όσο και αν βάζεις τα κλάματα που τα τρως χωρίς τυρί, είναι εκεί για να κάνουν τον μεταβολισμό σου μαντάρα και να απορείς γιατί δεν χάνεις κιλά. Αν θέλεις αποτελέσματα φίλος, χρειάζονται θυσίες. Προτίμησε λοιπόν τα μη επεξεργασμένα. Καστανό ρύζι, μακαρόνια ολικής, ψωμί πολύσπορο. Κανείς δεν πέταξε κοιλιακούς με καρμπονάρες.

2. Οτιδήποτε σε πατάτα

Ζούμε για την ημέρα που θα μπορούμε να καταναλώνουμε ολόκληρα χωράφια από πατάτες χωρίς να παίρνουμε γραμμάριο. Αλλά αυτή η μέρα δύσκολα θα έρθει. Γιατί η πατάτα -όχι μόνο η τηγανητή αλλά και οι σακούλες πατατάκια που τσακίζουμε- είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του 6pack. Μία έρευνα που διεξήχθη στη Νέα Αγγλία,  αναφέρει πως οι πατάτες «προσθέτουν» στον μέσο άνθρωπο περίπου 14 κιλά ανά χρόνο. Μπορεί εμείς εδώ να μην είμαστε Αμερική, αλλά είναι μία τρανή απόδειξη για την ζημιά που σου κάνει η πατάτα. Μόνο βραστές λοιπόν. Οκ;

 

3. Κόκκινο επεξεργασμένο κρέας

Δεν λέμε να μην πάρεις την πρωτεΐνη σου. Λέμε να προσέχεις τι επιλέγεις. Το κόκκινο κρέας -καλώς ή κακώς- περιέχει λίπος που είναι ό,τι χειρότερο για την  διατροφή σου. Και κάθε φορά που νομίζεις ότι η μπριζολίτσα δεν θα σου φορτώσει κιλά, πρέπει να σκέφτεσαι και την αναλογία που αντιστοιχεί σε κάθε γραμμάριο. Με λίγα λόγια, δεν μπορείς ρε φίλε να τρως δύο μοσχαρίσιες στην καθισιά σου και να απορείς γιατί παχαίνεις. Υπάρχουν εναλλακτικές και μάλιστα υγιεινές: γαλοπούλα, κοτόπουλο και, φυσικά, ψάρι. Και θα πέσει και η μπάκα.

4. Εκείνα τα cupcakes που φέρνουν τα κορίτσια στο γραφείο

Δεν είναι κάτι που δεν ξέρεις. Τα γλυκά είναι λιγουρευτικά. Σε σημείο μάλιστα που όταν θες γλυκό, σκοτώνεις και την μάνα σου για ένα κεκάκι, για ένα ντόνατ, για μία Snickers. Όμως το πρόβλημα με τα γλυκά δεν βρίσκεται μόνο στο πάχος αυτό καθ’ αυτό, αλλά σε όλη την ύπουλη δουλειά που κάνουν ενώ τα καταβροχθίζεις. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν τα λεγόμενα τρανς λιπαρά οξέα, που είναι λίγο πολύ ό,τι χειρότερο μπορείς να πετάξεις στο στομάχι σου. Εκτός του ότι σου προσθέτουν βάρος, έχουν την ιδιότητα να μετακινούν το ήδη αποθηκευμένο λίπος σε άλλα σημεία της κοιλιάς, κάνοντας το κάψιμο του πιο δύσκολο. Πέταξε τα ρε φίλε. Πέταξε τα και φάε ένα φρούτο.

5. Τα αναψυκτικά διαίτης που παίρνεις με το burger σου (γελάμε)

Όποιος πιστεύει ότι τα αναψυκτικά διαίτης είναι μία υγιής επιλογή, λογικά πιστεύει πως και τα Χόμπιτ είναι αληθινά. Σύμφωνα με μία άλλη έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες  αποδείχτηκε πως όσοι πίνουν αναψυκτικά διαίτης, πήραν μέσα σε 9 χρόνια τρεις φορές το κοιλιακό λίπος όσων προτιμούν τα κανονικά αναψυκτικά. Βρόμικο ε; Εκτός αυτού, ερευνητές του  Ινστιτούτο  Επιστημών Υγείας Weizmann έκαναν μια αξιόλογη παρατήρηση. Έδωσαν σε ποντίκια εργαστηρίου να καταναλώσουν νερό με τεχνητές  γλυκαντικές ουσίες (σ.σ.: ασπαρτάμη , σακχαρίνη, σουκραλόζη) και παρατήρησαν πως τα πειραματόζωα έγιναν  ευάλωτα στην αντίσταση της ινσουλίνης και απέκτησαν  δυσανεξία στη γλυκόζη – πράγματα δηλαδή που ευθύνονται για την αύξηση του βάρους.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved